Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zima si opět pohrála s řidiči

NÁCHODSKO – U Semonic dostal automobil smyk, řidiče museli vystříhat 

Husté sněžení, které včera dopoledne dorazilo na Náchodsko, začalo již před polednem komplikovat dopravu. Policisté vyjížděli k desítkám drobných incidentů na silnicích, linka tísňového volání byla neustále zavalena oznámeními o dopravních komplikacích.
 
Silnice blokovaly kamiony, byla neprůjezdná Pasa a Vysokov
Krátce před poledne zcela ucpal vzpříčený kamion silnici vedoucí od Police nad Metují do Broumova. Policejní hlídky musely řídit a odklánět dopravu po vedlejších silničkách. Kamiony v zimě/Ilustrační foto Policie ČRPotíže na této silnici pokračovaly i po jeho vyproštění až do večera, kdy sjízdnost obnovovali silničáři pod návaly sněhu ještě několikrát. Po poledni  zaznamenali policisté těžkosti i na hlavním tahu do Náchoda ve vysokovském kopci. Uvízl tam kamion na ledovce a nemohl vyjet nahoru. Policisté proto okamžitě začali další kamiony odstavovat dole pod kopcem, aby dali možnost silničářům vozovku ošetřit.
 
Malá i velká auta končila v příkopech, autobus porazil značku
Smekalo se to na silnici všem, a to i v případě, že motoristé nijak nezávodili. Po jedné hodině odpoledne na pár desítek minut zablokoval autobus křižovatku v Říkově. Při jejím projíždění se mu to na zasněžené silnici smeklo a porazil dopravní značku. Uvízl pak v křižovatce a policejní hlídka musela až do jeho vyproštění řídit dopravu. O pár minut později se v Bohdašíně u  Teplic nad Metují vyhýbala dvě protijedoucí nákladní vozidla, jedno z nich stáhla krajnice až do příkopu. Druhý vůz, kterému se podařilo projet, ujel. Silnice naštěstí zůstala průjezdná, jen řidič nákladního vozu si musel na vyproštění z příkopu zajistit jeřáb. Za Hronovem krátce po druhé hodině odpoledne sjel do příkopu kamion. Řidiči se nic nestalo, jen kamionem očesal 4 stromy podél silnice a několik patníků.
 
Řidiči Peugeotu, jedoucímu v čele kolony aut, ustřelily kola v zatáčce, smyk do protisměru neměl šanci vybrat
Náchodsko
Nejvážnější nehodu policisté zaznamenali pět minut po deváté hodině večer, paradoxně tedy v době, kdy se situace na vozovkách uklidnila, a sněžení ustalo. Nehoda se stala na hlavním tahu mezi Jaroměří a Hradcem Králové, na silnici č. 33 u obce Semonice. Devětadvacetiletý řidič osobního automobilu Peugeot 406 jedoucí ve směru od Hradce Králové na Náchod při projíždění mírné levotočivé zatáčky dostal smyk, vjel do protisměru a tam se pravým bokem střetl s čelem protijedoucího vozu Honda Civic.
 
Vážně zraněného řidiče Peugeotu museli ze zdeformovaného vozu vyprostit až přivolaní hasiči. Okamžitě poté jej ve vážném stavu odvezla záchranná služba do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Zranění utrpěli též řidič a spolujezdkyně z Hondy Civic, také oni byli převezeni k ošetření do Hradce Králové. U řidičů byl zajištěn odběr krve na zjištění alkoholu. Technická závada nebyla na místě zjištěna ani uplatněna. Hmotná škoda na obou vozidlech byla odhadnuta na 131.000 korun. Dopravní nehodu policisté nadále vyšetřují.
 
Foto/ Archiv Policie ČR
 
por. Mgr. Eva Prachařová
15. ledna 2012 v 10:30

 

Odkazy do noveho okna

Náchodsko

14. 1. Semonice 

Detailní náhled

Náchodsko

14. 1. Semonice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem