Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zima překvapila i řidiče

RYCHNOVSKO - Sníh, náledí a vítr komplikovaly jízdu 

Sobotní nepříznivé počasí přineslo horké chvilky hned několika řidičům, pohybujícím se na silnicích Rychnovska.
První havárie byla nahlášena ráno v 8:30. Řidič vozu zn. Kia Ceed směřoval od Rokytnice v Orlických horách směrem na Bartošovice. S největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a povětrnostním podmínkám. Při vyjíždění z levotočivé zatáčky vlivem silného nárazového větru a namrzlé vozovky nezvládl čtyřiašedesátiletý muž z Hradce Králové řízení a s autem dostal smyk. Vyletěl mimo vpravo do silničního příkopu, kde narazil do stromu. Havárie se naštěstí obešla bez zranění, škoda byla vyčíslena na 203.000 korun. Dechová zkouška alkohol u řidiče neprokázala.

Druhá havárie se stala jen o hodinu a půl později rovněž v horách. Jednačtyřicetiletý řidič vozu zn. Škoda Octavia jel ze Zdobnice směrem na Deštné v Orlických horách. Muž z Rychnovska zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a při projíždění pravotočivé zatáčky dostal na zasněžené a zledovatělé komunikaci smyk. Ten nezvládl, s autem vyletěl vlevo mimo komunikaci, kde narazil do pařezu. Od torza stromu se auto odrazilo a sjelo do lesního porostu, kde ho zastavil až strom. I tato havárie se naštěstí obešla bez zranění, dechová zkouška byla rovněž negativní. Škoda této události je vyčíslena na 115.000 korun.

Třetí havárie zimní soboty byla oznámena odpoledne v 16:15. Řidič autobusu zn. Mercedes Benz, jedoucí od Hlásky směrem na Rychnov nad Kněžnou, pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky. V levotočivé zatáčce dostal s busem na zamrzlé a zasněžené vozovce smyk, který nezvládl a s autobusem vjel vpravo mimo komunikaci. Pravou boční částí busu narazil do betonového sloupu elektrického vedení a zastavil se až v živém plotu jednoho rodinného domu. Při této havárii naštěstí nebyla žádná osoba zraněna. Dechová zkouška alkohol u osmapadesátiletého řidiče neprokázala. Škoda této události se vyšplhala na 245.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
29. října 2012 v 14:00

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

27.10. Hláska 

Detailní náhled

Rychnovsko

27.10. Rokytnice - Bartošovice 

Detailní náhled

Rychnovsko

27.10. Rokytnice - Bartošovice 

Detailní náhled

Rychnovsko

27.10. Zdobnice - Deštné 

Detailní náhled

Rychnovsko

27.10. Zdobnice - Deštné 

Detailní náhled

Rychnovsko

27.10. Hláska 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem