Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Žijeme bezpečně

Již druhým rokem se Policie ČR zapojila do celoročního projektu "Žijeme bezpečně", který probíhá na Víceletém gymnáziu Kuncova na Praze 13. 

Studenti se v rámci studia v některých vyučovacích předmětech seznamují s pojmy jako je např. osobní bezpečí, ohrožení, mimořádná událost, katastrofa, hromadné neštěstí atd. Setkávají se zástupci jednotlivých složek integrovaného záchranného systému a besedují s nimi o postupech, konkrétních situacích i vlastních zkušenostech. Studenti by měli po skončení projektu umět posoudit míru nebezpečí, dokázat posoudit význam integrovaného záchranného systému, dbát o své bezpečí i bezpečí druhých a poskytnout možnou pomoc, včetně první pomoci v situacích ohrožujících život člověka.

Policisté z Obvodního ředitelství Praha II na setkáních se studenty mimo jiné kladly důraz na osobní bezpečnost a povědomí, jak se v daných situacích zachovat. Společně také navštívili Hlavní dopravní řídící ústřednu v ul. Na Bojišti. Setkali se zde s vedoucím oddělení, který jim poskytl výklad o závažnosti existence dopravní ústředny vzhledem k tématu, o kterém se v projektu dozvídají. Policisté dopravní služby z tohoto místa řídí velké množství světelných křižovatek, vykonávají dohled nad dopravou, shromažďují informace o průjezdnosti Prahou a také vykonávají dohled nad provozem v automobilových tunelech Mrázovka a Strahovský tunel. Všechny jejich činnosti by v situacích ohrožení mohly výrazně zasáhnout ve prospěch záchranářských prací všech složek.

Tato spolupráce se podle dosavadních výsledků projevila jako přínos pro obě strany a proto se policisté i profesorský sbor gymnázia dohodli na pokračování i v příštím roce.

Autor článku:
nprap. Eva Kohoutová - PIS OŘ Praha II

Odkazy do noveho okna

gymnázium - 1

gymnázium - 1 

Detailní náhled

gymnázium - 2

gymnázium - 2 

Detailní náhled

gymnázium - 3

gymnázium - 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem