Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zfetovaný ujížděl policistům

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté jej zastavovali, on se jim pokusil ujet.  

 

Hlídka bojkovických policistů zpozorovala v úterý po poledni v Záhorovicích muže v octavii, o němž věděli, že aktivně užívá drogy a před nějakou dobou jej zastavili pod vlivem drogy. Policisté se za ním rozjeli, předjeli jej a dávali mu nápisem „stop“ znamení k zastavení. Muž ovšem na to zareagoval tak, že přidal, policisty objel a začal ujíždět. Hlídka se za ním rozjela a požádala brodské kolegy a spolupráci. Uherskobrodští policisté ujíždějící auto zatarasili v jedné z uherskobrodských ulic. Policisté jej vyzvali, ať vystoupí, on to ovšem odmítal. Policisté jej za pomocí hmatů a chvatů vytáhli z auta a nasadili mu pouta. Podezření policistů se potvrdilo, čtyřiadvacetiletý muž z Uherského Brodu byl pod vlivem amfetaminu a k užití pervitinu nedlouho před jízdou se přiznal. Svou jízdou si vysloužil podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, přestupků řízení bez řidičského oprávnění a neuposlechnutí výzvy. Navíc policisté zjistili, že si muž vzal bez svolení matky její auto, a tak je podezřelý ještě ze spáchání trestného činu neoprávněné užívání cizí věci. Souhrnně mu ze zákona hrozí až dvouleté vězení a několika tisícová pokuta. O den později zastavovali policisté úplně stejné auto v Uherském Brodě. Muž z předchozího dne už byl na sedadle spolujezdce, ale problém měl, muž za volantem. Čtyřiadvacetiletý muž taktéž z Brodu má čtyřnásobný zákaz řízení až do roku 2017. Vysloužil si tak podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí další zákaz řízení a vězení až na tři léta.

Do řady opilých řidičů se zapsala devětatřicetiletá žena, která ve středu ráno jela od Boršic u Blatnice na Suchov. Za volantem osobního renaultu seděla i přesto, že měla v krvi 2,98 promile. Tuto opileckou jízdu nezvládla a v jednom místě vyjela plynule mimo vozovku, kde najela do příkopu a narazila do betonového překladu. Z auta, které začalo hořet a vyhořelo, vystoupila naštěstí bez zranění. Policisté jí zadrželi řidičský průkaz a začali s ní řešit podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky se zaviněním dopravní nehody, kdy jí ze zákona hrozí až tři roky vězení.

Zřejmě pod vlivem drog jel v úterý navečer i šestadvacetiletý muž za volantem osobního fiatu. Dopravní policisté jej zastavili ve Veletinách a při orientačním testu na drogy se na místě ukázalo, že řidič zřejmě před jízdou užil pervitin a marihuanu. Policisté jej vyzvali k lékařskému vyšetření, což muž odmítl. Vzhledem k tomu, že vzniklo podezření, že by se muž mohl vyhýbat správnímu řízení, uložili mu kauci ve výši třiceti tisíc korun.

Do dvou kategorií se zapsal čtyřiačtyřicetiletý řidič dodávkového VW, kterého zastavili na obchvatu Kunovic dopravní policisté v neděli odpoledne. Radarem mu naměřili rychlost 121 km/h a v dechu objevili 0,6 promile alkoholu. Za rychlou a opileckou jízdu mu hrozí pokuta do dvaceti tisíc korun.

Rychlou jízdou v BMW v sobotu v podvečer na obchvatu Starého Města si pětadvacetiletý muž vysloužil od policistů kauci deset tisíc korun. V úseku, kde je dovoleno jet maximálně 90 km/h jel dvakrát rychleji – 178 km/h. Za překročení rychlosti mimo obec o 50 km/h a více zákon ukládá pokutu od pěti do deseti tisíc korun a zákaz řízení od šesti měsíců do jednoho roku.


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 20. – 26. 9. 2013


 

Počet zjištěných přestupků

20. – 26. 9. 2013

13. – 19. 9. 2013

Řidič pod vlivem alkoholu

10

12

Řidič pod vlivem drog

2

1

Překročení maximální rychlosti

55

42

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

23

19

Nepoužití bezpečnostních pásů

6

25

Telefonování za jízdy

20

40

Špatný technický stav vozidla

31

37

Uložené kauce za přestupek v dopravě

2

1


 


 

 

 

 

 

 

 

27. září 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem