Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zfetovaný ujížděl policejním autům

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Zfetovaný řidič ujížděl policistům s kradeným autem.  

 

Bylo deset minut po začátku neděle 20. ledna, když hlídka uherskohradišťských policistů spustila maják a nápis Stop, aby zastavila stříbrný Opel Omega, který jel ulicí Lechova v Uherském Hradišti. Auto nejdříve zpomalilo a najelo ke kraji, takže to vypadalo, že řidič zastavuje. Pak se ale náhle prudce rozjelo a začalo ujíždět směrem k Jarošovu. Policisté se vydali za ujíždějícím autem a snažili se jej předjet a zastavit. Opel jel ale po středu vozovky a kličkoval tak, aby jej policisté nemohli předjet. Rychlost na tachometru dosahovala 160 km/h. Do pronásledování se přidalo další policejní auto. Vzhledem k nebezpečné jízdě nemohli policisté auto předjet azastavit. V Bílovicích opel odbočil vpravo do místních uliček. Jedna hlídka jela za ním, druhá mu ze znalosti místa nadjela do protisměru. Ujíždějící řidič ovšem nezvládl řízení a při dalším odbočování vlevo narazil s autem do zídky před rodinným domem. Policisté vyskočili z aut a přiběhli k opelu. Řidič se v něm zamknul a snažil se vycouvat. Kola se silně protáčela, ale auto se nehnulo z místa. Jeden z policistů namířil na řidiče služební pistoli a zakřičel: „Policie, jménem zákona okamžitě vystupte z auta!“ Na to dal řidič nohu z plynu a odemknul. Vystupovat se mu nechtělo, tak jej policisté z auta vytáhli, svedli na zem a přiložili mu pouta. Na sedadle spolujezdce seděla mladá žena, která z auta vystoupila zcela dobrovolně.

Policisté zjistili, že zadrženým mužem je jednatřicetiletý muž z Uherského Hradiště, který má do podzimu vyslovený zákaz řízení. Dechová zkouška na alkohol byla negativní, ale zkouška na drogy prokázala přítomnost amfetaminu, který je obsažen v droze pervitin. Řidič se k užití drogy pár hodin před jízdou přiznal. Policisté zjistili, že muž si pervitin vyrábí sám a dává jej také své přítelkyni, kterou vezl při svém divokém ujíždění v autě. Neboť policisté zjistili, že slečna je těhotná, odvezli ji na vyšetření do nemocnice. Při prohlídce auta policisté našli dva sáčky s marihuanou, které zajistili. Když se policisté zaměřili na samotný Opel Omega, zjistili, že registrační značky patří úplně jinému autu, jehož majitel krádež značek před několika dny oznamoval. Zadržený muž se k jejich krádeži přiznal. Ukradl je proto, aby s nimi kamuflovat to, že opel je kradený a zmizel zhruba před čtrnácti dny z obce na Hodonínsku. Za jakých okolností se ho zadržený muž zmocnil, je předmětem dalšího objasňování.

Jednatřicetiletý muž putoval do policejní cely a policisté s ním zpracovávají podezření ze spáchání trestných činů: ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí, nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a z krádeže, za což mu ze zákona hrozí až pět let vězení. Kromě toho se dopustil několika přestupků v dopravě, za které mu hrozí desetitisícové pokuty a zákaz řízení.


 

21. leden 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

1 Bilovice

1 Bilovice 

Detailní náhled

2 Bilovice

2 Bilovice 

Detailní náhled

3 Bilovice

3 Bilovice 

Detailní náhled

4 Bilovice

4 Bilovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem