Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zfetovaný řidič havaroval na Zlínsku a způsobil si těžké zranění

ZLÍNSKO: Při nehodě byl i psovod se služebním psem.  

Opět mikrospánek je zřejmě důvodem noční nehody, která se stala na Zlínsku včera kolem třetí hodiny ranní. Pětatřicetiletý řidič mercedesu za volantem na chvilku usnul. Zaplatil za to těžkým zraněním, se kterým se bude léčit minimálně půl roku. Ve spánku sjel z vozovky do příkopu a travnaté meze, kde mu ovšem v cestě stálo oplocení rodinného domu. Pravou přední částí svého auta narazil do plotu, odrazil se a pokračoval v cestě zpět na vozovku. Přitom ale udeřil spodní částí mercedesu do betonové vpusti kanálu, auto se stalo nepojízdným a zůstalo stát v křižovatce. Řidič si zavolal záchrannou službu, která jej s těžkým zraněním převezla k ošetření do Baťovy nemocnice. Ještě předtím však dopravní policisté u muže provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu a také zkoušku na návykové látky. Alkohol muž před jízdou nepil, ovšem test návykových látek u něj prokázal užití amfetaminu. Proto se musel podrobit také vyšetření krve a moči ve zdravotnickém zařízení. Vzhledem k tomu, že měli policisté podezření, že se drogy nachází také v autě, přivolali psovoda se služebním psem, který se specializuje na vyhledávání omamných a psychotropních látek. Tato kontrola již pro řidiče dopadla dobře.
 
Při havárii řidič způsobil na svém vozidle škodu ve výši asi sto tisíc korun. Zároveň také poškodil oplocení rodinného domu, do nějž při svém manévru narazil.
 
V současné době řidiče prověřujeme pro přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Teprve podle výsledků krevních testů zjistíme, zda se řidič dopustil také trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za něj už by mu v případě odsouzení hrozil až tříletý trest odnětí svobody.
 
                                                                                   
18. července 2014, nprap. Monika Kozumplíková
 

vytisknout  e-mailem