Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zfetovaný 12x trestaný zloděj počkal na místě, až přijedou policisté

ZLÍNSKO: Uzamčenými dveřmi se nemohl dostat ven.  

V sobotu kolem jedenácté hodiny večer přijali policisté na lince 158 oznámení o tom, že na chodbě domu v centru Zlína se pohybuje neznámý muž, který se chce dostat ven z budovy. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že ve vstupním prostoru stojí muž se ženou, která na něj dohlíží.

Osmatřicetiletý uživatel drog nutně potřeboval peníze na splacení dluhu. Vydal se tedy kolem desáté hodiny večer do města, kde bezcílně bloumal. Všimnul si, že z jednoho domu v centru vychází lidé, využil tohoto okamžiku a vstoupil dovnitř. Po zjištění, jaké firmy se v budově nachází, nejdříve vylomil zámek na dveřích masážního salonu. Tady ho nic nezaujalo, proto pokračoval ve vyhledávání vhodného lupu. Další v pořadí byl vchod do kadeřnictví, který také neodolal jeho útoku. Tentokrát dveře prokopl. Prohledal místnost a ukradl odsud peníze a notebook. Potřeboval se dostat ven z budovy druhou stranou, protože vstupní dveře mezitím někdo uzamkl. Přelezl několik plotů, přešel mezi zahrádkami a dostal se do dalšího domu. Zazvonil na nejbližší byt a požádal, aby mu odemkli vchod. Protože to bylo majitelce bytu podezřelé a muže neznala, zavolala na policii a počkala s ním u vchodu na jejich příjezd.

 Policisté zjistili, že muž byl již dvanáctkrát soudně trestaný, většinou za krádeže. Při činu byl navíc pod vlivem drog. Odvezli jej s sebou do policejní cely, kde nyní čeká na rozhodnutí o uvalení vazby. Ke krádeži vloupáním se přiznal. V případě odsouzení si může za mřížemi posedět až dva roky.

Oceňujeme odvahu ženy, která hlídala zloděje, aby neunikl policistům dříve, než si pro něj přijedou. V podobných případech ale apelujeme na větší opatrnost. Není nutné vystavovat se riskantním situacím. Na první pohled není poznat, zda je pachatel pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky a zda se nezachová agresivně. Mnohem větší nebezpečí hrozí v případě, že by byl ozbrojen.


2. června 2014, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem