Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zfetovaného řidiče vystřídal stejně zdrogovaný spolujezdec

JIČÍNSKO - Teď oba čeká "tučná" pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel 

                                    ilustrační foto
Červený nápis STOP na policejním voze ukončil ve  čtvrtek 10. listopadu jízdu třicetiletého řidiče, který po dvacáté hodině jel osobním vozidlem Ford Focus  ve směru od Ohařic na Sobotku.
Nutno zdůraznit, že řidič neměl z přítomnosti policistů vůbec žádnou radost. Nejenže zapomněl řidičský a občanský průkaz, ale navíc vykazoval známky po požití drog, což také nakonec potvrdil provedený test na přítomnost omamných a psychotropních látek. Z tohoto důvodu muži zákona řidiče převezli  na policejní služebnu, kde s ním sepsali protokol. Ve voze zůstal jeho o tři roky starší spolujezdec. Ten měl za úkol sehnat jiného řidiče, který by vozidlo převezl na bezpečné místo. Vzhledem k tomu, že nemohl nikoho najít, rozhodl se, že vůz „odřídí“ sám. Sedl za volant a vyrazil. K jeho smůle ho po ujetí několika kilometrů kontrolovala policejní hlídka, které rovnou sdělil, že není držitelem řidičského oprávnění. Navíc i on se podrobil testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl rovněž  pozitivní.
 
Oba muže teď ve správním řízení čeká  pokuta ve výši od 25 do 50 tisíc a zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu od jednoho až do dvou let.   

nprap. Hana Klečalová
11. listopadu 2011 v 11:00

vytisknout  e-mailem