Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zeptejte se

Beseda v DM Neveklov 

     Na pondělí šestou hodinu večer jsme přijali pozvání na besedu do internátu Obchodní akademie Neveklov.
     Studenti a studentky měli zájem o informace, které jim mohou pomoci při rozhodování výběru práce u Policie České republiky. Proto jsem jim vyjmenovala téměř všechny složky Policie ČR a řekla, jaké podmínky musí splnit, aby v této složce mohli pracovat.
     Vzhledem k tomu, že velká část studentů už vlastní řidičské oprávnění nebo právě navštěvují autoškolu, promítli jsme jim DVD disk se základními informacemi, které každý zkušený řidič provede před a během jízdy zcela automaticky. Praktické rady jak na parkování do stojící řady aut nebo výměnu kola s defektem byly prezentované zábavnou formou.
     Tentokrát mne doprovodil i policista z pořádkové jednotky Středočeského kraje prap. Zdeněk Malý. Studentům ukázal svoji výstroj, chrániče, helmu, ale i svou zbraň. Žáci se mohli ptát na cokoliv, co je napadlo a kolega jim neúnavně odpovídal. Děvčata ho potom požádala o praktickou ukázku některých obranných prvků, které jim na jejich spolužákovi ochotně ukázal. Vyjmenoval a ukázal části těla, které jsou snadno zranitelné a nezapomněl jim doporučit koupi pepřového spreje, který je pro rychlou a účinnou obranu velmi praktický.
     Se studenty jsme hovořili i na téma drog a alkoholu u mladistvých. Zdůraznili jsme, že pokud jim není osmnáct, za jejich činy ponesou částečně odpovědnost rodiče. Také, že v jejich věku už mohou být trestně stíháni.
     Témat k diskuzi by se našlo spousta a i přes tu malou část, kterou jsme obsáhli v pondělním povídání, jsme na internátě strávili příjemné tři hodiny. Paní vychovatelky pro nás měly připravené příjemné prostředí s potřebnou technikou. Tímto jim děkujeme za spolupráci a studentům ještě jednou za pozornost.

část výstroje pořádkové jednotkyčást výstroje

 

vytisknout  e-mailem