Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ženy slibům uvěřily

Podvodník je připravil o půl milionů; Domů jezdil v cizím a další 

Z trestného činu podvodu obvinil policejní komisař 21letého muže z jedné obce na Litvínovsku. Svým jednáním měl obviněný ve dvou případech připravit dvě ženy o peníze ve výši 501 tisíc korun. Již loni na podzim jedné mladé ženě přislíbil dodání škodovky. Ta mu vyplatila sedmdesát tisíc korun. Do současné doby se vozidla nedočkala. Nemá ani peníze, které obviněnému svěřila. Obviněný obdobným způsobem o peníze připravil koncem minulého roku i jinou mladou ženu a vylákal z ní 431 tisíc korun. Té podvodník nasliboval podíl ze zisku z provozování výherních automatů v Praze a Brně. Na zisk i peníze čeká podvedená dodnes. Policie, která případ šetřila, peníze nezajistila. Ty obviněný utratil pro vlastní potřebu. Policie obviněného stíhá na svobodě. V případě uznání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. 


Alkohol za volantem je hazard
Dopravní policisté včera v noci šetřili dopravní nehodu, která se stala v obci Meziboří. Řidič osobního vozidla tovární značky Škoda jel krátce po 21 hodině po ulici Okružní a nezvládl řízení. Na zasněžené vozovce dostal smyk a vyjel na pravou krajnici, kde zastavil o dopravní značku. Policisté na místě provedli u řidiče opakovanou dechovou zkoušku, při které byla řidiči naměřena hodnota mírně nad dvě promile. Řidič se na výzvu policie podrobil lékařskému vyšetření a odběrům.  Další jízdu mu muži zákona nedovolili. Řidič měl štěstí, že z nehody vyvázl bez zranění. Na vozidle a na dopravní značce však zanechal škodu ve výši dvaceti tisíc korun.


Alkohol koloval v krvi i 54letému řidiči z Chomutovska. Ten jel od Mostu do svého bydliště a na silnici za obcí Komořany na zamrzlé vozovce dostal smyk. Narazil po pravé straně do svodidel. Ke zranění řidiče nedošlo. Policie řidiče podrobila dechové zkoušce, která byla pozitivní. Řidič absolvoval i lékařské vyšetření a odběry. Výsledky rozborů potvrdily přítomnost alkoholu v krvi. Policejní komisař mostecké policie nyní řidiče obvinil z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a stíhá ho na svobodě.

Pozitivní dechovou škodu měla i 38letá řidička, která byla kontrolována včera policejní hlídkou v ulici Rudolická v Mostě. Policisté ji odpoledne naměřili při dechové zkoušce přes tři promile alkoholu v dechu. Řidička neodmítla lékařské vyšetření a odběry. Policie ji šetří ve zkráceném přípravném řízení.

Mostečtí policisté upozorňují řidiče, že jízda pod vlivem alkoholu je stále dle platné legislativy nepřípustná. Jen pro ilustraci bylo v České republice při nehodách s alkoholem usmrceno 123 osob a 2 658 osob bylo zraněno. V Mosteckém regionu byl alkohol zjištěn u 30 účastníků dopravních kolizí a 11 osob při těchto nehodách utrpělo zranění.
Zároveň v souvislosti se současnými klimatickými podmínkami, které komplikují dopravu, vyzývá dopravní policie řidiče ke zvýšené opatrnosti při řízení.

O vzdělání dcery zřejmě nestojí
Z přečinu ohrožování výchovy dítěte obvinila mostecká policie 37letou ženu a jejího 38letého partnera z jedné obce na Lounsku. Ti od ledna loňského roku řádně nedbali a nedohlíželi na pravidelnou školní docházku své nezletilé dcery, která tak od té doby do současnosti zameškala skoro 700 vyučovacích hodin, z nichž měla téměř 400 řádně neomluvených. Rodiče nejen že neumožnili svému dítěti osvojit si základní vzdělání a porušili svoji povinnosti pečovat o osobu mladší 18 let, ale zanedbali svoji péči i tím, že se s dítětem nedostavovali k lékaři na povinné státem určené očkování.

O mikinu přišel
Podezření ze spáchání trestného činu krádeže bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno mosteckými policisty teprve osmnáctiletému mladíkovi z Mostu. Ten si vyšel včera zakoupit svetr. V obchodním domě Central v Mostě si v jednom obchodě s oděvy vybral dvě mikiny, které si šel  nejprve vyzkoušet do zkušební kabinky. Zřejmě mu jedna padla do oka, protože se rozhodl, že si ji vezme. Nehodlal však za ni zaplatit, ale strčil si ji ještě v prodejně do batohu. S tím pak zamířil k pokladně a obchod chtěl opustit. Bedlivému oku strážců prodejny však neunikl a po zadržení skončil na policejní služebně. Protože již byl za krádež v minulosti souzen, policisté mu ještě včera sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádeže a mikinu za 1 200 korun mu zabavili.

Domů jezdil v cizích autech
Prostředky hromadné dopravy zřejmě nezná 27letý muž z Mostu. Ten k cestě domů využíval cizí vozidla, které si odcizil. Minulý týden v centru města vnikl do škodovky, ze které odcizil doklady k automobilu a také klíčky od osobního vozu Seat, které stálo nedaleko. To pak následně užil k jízdě do bydliště a vozidlo nechal stát na silnici v sídlišti Pod Šibeníkem. Muž má na svědomí i odcizení jiného auta. Začátkem ledna byl v jedné mostecké restauraci a tam ze stolu odcizil klíčky od motorového vozidla v hodnotě 120 000 korun. To pak nastartoval a jel s ním ke svému obydlí, kde vozidlo odstavil. Policie nyní pachatele obvinila z provinění krádeže a neoprávněného užívání cizí věci. Policisté šetřením zjistili, že obviněný byl loni za majetkový delikt potrestán. Obviněný byl zadržen v policejní cele a policejní komisař podal státnímu zástupci podnět na vzetí do vazby.

V Mostě 29 ledna 2010


 
 

vytisknout  e-mailem