Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Ženy se chtěl po znásilnění zbavit

KRAJ, Jablonec n/N - Několik hodin poté, co žena oznámila znásilnění, zadrželi policisté pachatele. Ten se ji pokusil i zabít. Kromě trestného činu znásilnění je obviněn i ze zločinu vraždy ve stadiu pokusu. 

Na začátek měsíce září nebude mít dobré vzpomínky 39letá žena, která po seznámení s neznámým mužem přišla málem o život.

V osudný den, 2. září 2016, přijela žena do Jablonce nad Nisou, kde se chtěla ubytovat. Nějaký čas strávila v centru města, kde se potkala s neznámým mužem. Společně s ním seděla v jedné z restaurací, kde popíjeli alkohol. Poté oba odjeli autobusem k prodejně Penny Market, kde v pití alkoholu pokračovali.

Když se začalo stmívat, muž ženu fyzicky napadl a proti její vůli na ní vykonal pohlavní styk. Poté, co dosáhl svého, začal ženě vyhrožovat, že ji zabije. Nešlo ale pouze o výhrůžky, ženu se skutečně pokusil na místě usmrtit. To se mu naštěstí nepodařilo, a to díky náhodnému chodci, kterým byl vyrušen. Žena následně vyhledala pomoc u kolemjdoucích osob, které kontaktovali Policii ČR. Žena po napadení skončila v péči lékařů jablonecké nemocnice. Se zraněními, která jí muž způsobil, se bude léčit více jak šest týdnů.

Penny Market JBCPenny Market v Jablonci n/N

Ihned po přijetí oznámení začali policisté podle popisu získaného od ženy po neznámém násilníkovi pátrat. Muže se jim podařilo zadržet několik hodin po činu právě v blízkosti Penny Marketu v Jablonci nad Nisou.

V dané věci již krajští kriminalisté, kteří se od počátku případem zabývali, zahájili úkony trestního řízení a 53letému muži sdělili obvinění ze zvlášť závažného zločinu znásilnění a zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu. Policejní komisař současně podal návrh na vzetí obviněného do vazby z důvodů uvedených v § 67 písm. a) a písm. c) trestního řádu. Tedy z obavy, aby svůj čin neopakoval a nevyhýbal se trestnímu stíhání. Návrh v těchto dnech soudce akceptoval a muže poslal do vyšetřovací vazby. Obviněnému muži hrozí až 18letý trest odnětí svobody. V minulosti si již za násilné a mravnostní delikty odseděl přes 18 let ve vězení.

Policie ČR žádá občany, kteří se pohybovali v pátek dne 2. 9. 2016 ve večerních hodinách v okolí prodejny Penny Market v ulici Ivana Olbrachta v Jablonci nad Nisou a mohou k případu poskytnout informace, aby kontaktovali linku 158.  

 

9. 9. 2016
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí


 

vytisknout  e-mailem