Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Ženy měly prodávat hlavně pervitin

SOKOLOVSKO – Jedna z obviněných skončila ve vazbě. 

Sokolovští kriminalisté zadrželi dvě dealerky drog. Po zahájení trestního stíhání kriminalisté obvinili dvě sedmadvacetileté ženy ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Sedmadvacetiletá žena z Karlových Varů měla prodávat drogu pervitin hlavně v Chodově na Sokolovsku. Drogy měla prodávat od konce roku 2016 do konce roku 2018. Například muži z Chodova měla pervitin během několika měsíců prodat téměř ve 300 případech. Kromě toho mu ve více než 500 případech měla prodat také drogu marihuanu. Tento muž ale neměl být jejím jediným zákazníkem v Chodově. Dalším dvěma mužům totiž měla pervitin prodat ve více než 300 případech. Obviněná měla drogu prodávat také v Karlových Varech. Tam měla během roku 2018 prodat muži pervitin téměř v 50 případech. Za uvedené období měla žena prodat drogy za více než 210 tisíc korun.

Po provedených úkonech podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněné do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byla žena vzata do vazby.

Pervitin měla v Chodově prodávat také sedmadvacetiletá žena ze Sokolovska. Tam měla od začátku roku 2016 do konce roku 2018 prodat drogu jednomu a tomu samému muži téměř ve 300 případech. Žena byla ze zadržení propuštěna a vyšetřování probíhá na svobodě.

Oběma ženám hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na deset let, jelikož byly za stejný čin v posledních třech letech pravomocně odsouzeny.

prap. Jakub Kopřiva
22. 2. 2019

vytisknout  e-mailem