Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ženy bouraly na cyklostezce

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Alkohol za řídítka nepatří! 

Alkohol je velmi špatný rádce a nepatří jak za volant, tak ani za řídítka!

Jak je taková jízda na kole pod vlivem alkoholu nebezpečná, se přesvědčily dvě ženy, z nichž jedna dokonce skončila v nemocnici.

V sobotu 23. dubna krátce před půlnocí jely obě cyklistky po cyklostezce mezi Nivnicí a Uherským Brodem. Notně posilněné alkoholem jely vedle sebe a tak se stalo, že nezvládly řízení a jejich kola se střetla. Ženy spadly na cyklostezku, přičemž si způsobily zranění. Starší z nich převezli přivolaní záchranáři do nemocnice k ošetření. Ještě před tím ale provedli policisté u obou žen dechovou zkoušku. U mladší vyšla hodnota 2,05 a u starší ženy 1,77 promile alkoholu. Dopravní nehoda je nadále v šetření.

Obě cyklistky porušily pravidlo bezpečné jízdy na kole tím, že jely vedle sebe, i když mají jet za sebou. Mimo jiné za jízdu pod vlivem alkoholu nad jedno promile hrozí pokuta i cyklistovi, a to ve výši 25 – 50 tisíc korun.

Stejná pokuta hrozí i muži, kterého v neděli navečer zastavila policejní hlídka ve Starém Městě. Ten se také hodně posilnil alkoholem a poté usedl na kolo. Dechový přístroj vykázal 2,65 promile alkoholu.

26. dubna 2022, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem