Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ženu udeřil hlavičkou do nosu

MOST - Kvůli tomu, že mu někdo obsadil židli; Pět chodců vyinkasovalo pokuty; Opět kradla. 

Na gentlemanské chování zřejmě zapomněl 24letý muž z Litvínova. Ten byl v jedné litvínovské restauraci a tam měl napadnout přítomnou ženu. Napadení předcházela slovní rozepře útočníka s přáteli napadené. Ta když se na obranu svých známých ozvala, muž ji měl náhle chytit v oblasti krku a udeřil jí hlavou do kořene nosu. Motivem napadení byla malichernost, muži prý vadilo to, že mu kdosi v době jeho delší nepřítomnosti zasedl jeho židli. Napadená žena vyhledala lékařské ošetření. Vyšetřovatel Litvínovanu sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.

Loni byla za krádež odsouzena, nyní kradla opět
Na nákup za pět prstů vyrazila 37letá žena z Litvínova. Ta měla minulý týden v mostecké prodejně drogérie odcizit čtyři parfémy. Lup si ještě v obchodě ukryla do batohu a kapsy bundy a poté zamířila k pokladně, kde platila za maličkost. Její jednání však neuniklo pozornosti pracovníka prodejny, který ji zadržel. Přivolaní policisté u ní lup našli a ženu následně převezli na oddělení policie. Tam jí policejní inspektor sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Jak policisté zjistili dalším šetřením, za krádež byla loni odsouzena a je v podmínce.

Pět chodců spáchalo dopravní přestupek 
Po tři dny minulý týden probíhala na Mostecku republiková dopravní akce, která byla zaměřena i na chodce, kteří jsou účastníky silničního provozu. Hlídky dopravních policistů sledovaly silniční provoz a chování chodců v obci Most, v obcích na Mostecku a zaměřily se i na silnice I. třídy. Během tří dnů policisté mosteckého dopravního inspektorátu  zkontrolovali 53 vozidel a odhalili celkem 25 přestupků v dopravě. Tři  řidiči překročili povolenou rychlost a vyinkasovali pokuty ve výši 3 100 korun, pokutováno bylo i pět chodců za dopravní přestupky, jeden řidič nepředložil řidičské oprávnění a další neměl doklad o pojištění odpovědnosti. Policisté při akci působili i preventivně. Chodce upozorňovali na nutnost využívání přechodů a doporučovali používání reflexních prvků.

Most 14. ledna 2020
nprap. Ludmila Světláková

Odkazy do noveho okna

Akce na chodce

Akce na chodce 

Detailní náhled

Stanoviště hlídky v Mostě

Stanoviště hlídky v Mostě 

Detailní náhled

Kontrola chodců

Kontrola chodců 

Detailní náhled

Dopravní akce

Dopravní akce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem