Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ženu povalil a vytrhl jí kabelku

Napadl ji při čekání na autobus, Další okradená starší paní, Bral cigarety, alkohol a čokolády a další zprávy z Bruntálska 

Z hostince vzal nejen alkohol a cigarety, ale i čokolády
Rýmařovští policisté nyní šetří vloupání do hostince na hřišti v Dětřichově nad Bystřicí. Dosud neznámý pachatel v době od 12. do 13.1.2010 vytrhl kovovou mříž ze zdi pohostinství, kterou vyhnul a rozbil okno. Vlezl dovnitř a ve skladu vypáčil dvířka skříněk, kde byl uložen alkohol. Odcizil přes čtyři desítky láhví alkoholu (vodky, rumu, sektu, apod.). Vzal také cukrovinky a cigarety. Svým jednáním způsobil majiteli škodu ve výši přes 19 tisíc na zboží a poškozením 4 500 Kč.
 
Ženu povalil, oloupil a odcizil jí 200 Kč
Násilný čin nyní šetří krnovští policisté. Ve středu 13.1.2010 v odpoledních hodinách v uličce spojující ulici Vaškova a 9. května dosud neznámý pachatel přistoupil zezadu k 62leté ženě a chytl jí za kabelku, kterou nesla u pasu a držela jí za ucho. Snažil se jí zmocnit, ale poškozená se aktivně bránila a o kabelku se s pachatelem začala přetahovat. Ženu strhl na zem, kde s ní cloumal a snažil se jí věc vytrhnout. Poškozená ji již neudržela a tak jí kabelku ze sevření vyrval. V ní měla telefon, doklady, platební kartu a peněženku s finanční hotovostí 200 Kč. Při útěku následně z kabelky vytáhl peněženku, ze které vzal finanční hotovost a vše odhodil. Ke zranění nedošlo. Způsobená škoda činí 2 tisíce Kč. Pachatel je podezřelý z loupeže a hrozí mu trest odnětí svobody až do výše deseti let. Šetří SKPV Krnov.
Popis pachatele: 170-180 cm vysoký, štíhlý. Měl černou kšiltovku staženou do obličeje a oblečenu měl šedočernou žíhanou bundu a tmavé kalhoty.
 
Napadl ji při čekání na autobus
Rýmařovští policisté sdělili dne 13.1.2010 ve zkráceném přípravném řízení 23letému muži podezření z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví. Těch se měl dopustit tím, že dne 11.11.2009 v Břidličné na autobusové zastávce na ulici Bruntálská bezdůvodně fyzicky napadl 15letou dívku. Způsobil jí poranění hlavy, obličeje a kontuzi krční páteře. 
 
Odlákali zaměstnance a odcizili tržbu
Dne 13.1.2010 na ulici Opavská v Krnově v prodejně nábytku tři dosud neznámí pachatelé vstoupili do prodejny a dva z nich zaměstnali a odlákali obě přítomné prodavačky. Třetí pachatel toho využil a vstoupil do kanceláře. Zde vypáčil zásuvku psacího stolu a odcizil finanční hotovost ve výši 15 700 Kč. Pak všichni tři postupně z prodejny odešli a nasedli do tmavého osobního vozidla Mercedes. Případ šetří OOP Krnov.
Popis pachatelů:
1. NP-muž ve věku kolem 40 let, vysoký 180 cm, atletické postavy, spíše hubenější, tmavé černé rovné vlasy krátce střižené, bez koutů, hladce oholen, pravděpodobně tmavé oči. Byl tmavší pleti. Oblečen byl do světle krémové zimní bundy, kalhot nezjištěné barvy, boty černé lesklé - elegantní. V ruce měl příruční koženou pánskou taštičku černé barvy. Působil jako sympatický elegán.
2. NP-muž ve věku 40 let, vysoký 190 cm, zavalité postavy, spíše tlustý, oválný obličej, tmavé pleti, černé vlasy kratšího střihu, hladce oholen. Na sobě měl tmavě hnědou bundu do pasu, tmavé kalhoty, šedé tričko s nezjištěným nápisem na hrudi. Mluvil plynulou češtinou bez přízvuku.
3. NP-muž vysoký 170 cm, na sobě měl tmavou bundu, byl tmavšího vzhledu, hubený.
 
Další okradená starší paní
Bruntálští policisté od středy 13.1.2010 šetří již třetí případ krádeží na osobě.
Opět dva mladí dosud neznámí pachatelé dne 9.1.2010 v Bruntále na ulici Cihelní v podvečerních hodinách přistoupili zezadu k 80leté poškozené. Jeden z nich jí z ruky vytrhl nákupní tašku, ve které měla rukavice a peněženku a pak oba utekli směrem k ulici Uhlířská. Ke zranění paní nedošlo. Způsobená škoda činí 170 Kč
Popis pachatelů: oba ve věku kolem 20 let, vysocí nejméně 170 cm, štíhlí. Na sobě měli černé oblečení, jak kalhoty, tak bundy a na hlavách měli kapuce a přes dolní část obličeje šátek či roušku.
Vzhledem k těmto případům upozorňujeme starší občany, aby se v podvečerních hodinách vyhýbali neosvětleným a odlehlým uličkám s minimálním výskytem dalších lidí. Máte-li dojem, že vás někdo sleduje, přejděte na druhou stranu, zpomalte nebo zrychlete a přesvědčte se, zda je neznámý stále za vámi. Je-li to pravda, vyhledejte místo, kde je více lidí nebo nejbližší obchod či obydli. Nenoste při sobě zbytečně vysoké peněžení obnosy. Chce-li vám někdo kabelku ukrást, nebraňte se za každou cenu. Zdraví nebo dokonce život jsou cennější než peníze.
Žádáme případné svědky uvedených událostí, kteří mají informace k pachatelům či dalších okolnostem, ať neprodleně informují linku 158.
                                                                                  
komisař por. Bc. Tušková Pavla
 pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem