Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Ženě vyhrožoval s pistolí v ruce

Poškozenou nechtěl nechat odejít z bytu. Dokonce jí vyhrožoval zabitím. 

Včera, přibližně ve čtvrt na osm večer přijali policisté oznámení od muže, jehož známou měl násilník zadržovat v bytě v ulici Vršovická. O této skutečnosti informovala poškozená oznamovatele prostřednictvím sms.

Na základě těchto informací vyrazily do Vršovic prvosledové hlídky policistů pohotovostní motorizované jednotky a speciální pořádkové jednotky. K těm se hned po příjezdu přihlásila poškozená, které se podařilo z násilníkova bytu utéct.

Ta policistům sdělila, že muž je ozbrojen krátkou střelnou zbraní, kterou jednadvacetileté dívce také vyhrožoval. Agresor navíc nechtěl byt opustit a s policisty odmítal jakkoli komunikovat. Proto na místo vyrazili jak policisté pražské zásahové jednotky, tak vyjednavač.

Jelikož komunikace se zabarikádovaným mužem neměla žádný výsledek, následoval přibližně v půl deváté večer zákrok zásahové jednotky. Ta čtyřiadvacetiletého muže zpacifikovala a zadržela.

Násilník poté putoval na policejní služebnu, kde vyšetřovatel celou událost kvalifikoval jako trestný čin vydírání. Za tento delikt hrozí zadrženému čtyřiadvacetiletému muži trest odnětí svobody až na osm let.

por. Mgr. Tomáš Hulan 3. 2. 2017

vytisknout  e-mailem