Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Žena využila svou podprsenku jako důmyslnou skrýš

Pomozte policistům vypátrat podezřelou z krádeže dámské kabelky. Z platební karty se jí navíc podařilo vybrat finanční hotovost.  

Policisté z místního oddělení Horní Počernice řeší od poloviny října loňského roku případ krádeže dámské kabelky. Neznámá žena před nákupním centrem v Chlumecké ulici využila nepozornosti zákaznice, která si právě vykládala svůj nákup do zavazadlového prostoru vozidla a ze sedadla řidiče jí odcizila dámskou kabelku. Uvnitř kabelky se v té chvíli nacházel mobilní telefon, doklady, ale také platební karta. Než však poškozená krádež vůbec zjistila a platební kartu zablokovala, stihla z ní podezřelá během necelých dvaceti minut vybrat bezmála šest tisíc korun. Peníze si následně pečlivě uschovala do své podprsenky a z místa odešla. Poškozená odhaduje způsobenou škodu na téměř dvanáct tisíc korun. Poblíž bankomatu se ale naštěstí nachází bezpečnostní kamera, která zaznamenala nejen samotný výběr z kradené platební karty, ale i podobu podezřelé ženy.
 
K popisu: žena ve věku mezi 25 až 35 lety, plnoštíhlé postavy. Má světlou pleť a dlouhé černé vlasy stažené do culíku. Na sobě měla elastické, tmavé, pruhované tričko s dlouhým rukávem a tmavé kalhoty. Na hlavě měla černou čepici s kšiltem a černé sluneční brýle. Obutá byla do takzvaných balerín černé barvy.
 
Žena je nyní podezřelá z trestných činů krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což jí v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouleté vězení.
 
Policisté se nyní po vyčerpání všech možných úkonů směřujících k objasnění případu obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc při spolupátrání po neznámé ženě. Jakékoliv informace vedoucí k její totožnosti, pobytu, či pohybu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158, nebo kterékoliv policejní služebně.
 
prap. Bc. Iveta Martínková – 13. 1. 2015
Odkazy do noveho okna

Podezřelá u bankomatu

Podezřelá u bankomatu 

Detailní náhled

Podezřelá u bankomatu 2

Podezřelá u bankomatu 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem