Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Žena volala tísňovou linku 606krát!

ZLÍNSKÝ KRAJ: Hrozí jí stotisícová pokuta. 

Pokuta až do výše sto tisíc korun hrozí ženě, která permanentně volá na linku 158. A volá zbytečně. Jde o čtyřiapadesátiletou notorickou stěžovatelku, vůči které jsme se po mnoha neúspěšných pokusech o dohodu rozhodli razantně postupovat.
Operační důstojníci spočítali, že žena ze Zlínska první čtyři lednové týdny volala na linku 158 celkem 606krát! Přitom její několikaletý problém, který se týká sousedních sporů a nedořešených majetkových problémů, nemohou řešit naši operační důstojníci. To jí také nespočetněkrát vysvětlovali a ženu upozornili, že svým zbytečným voláním na tísňovou linku blokuje telefony, které mají sloužit pro naprosto jiné, akutní případy. Žena však jejich upozorňování či varování po celou dobu ignoruje, například jen za minulý čtvrtek volala sedmnáctkrát. Proto jsme tento případ kvalifikovali jako přestupek a oznámili ho na telekomunikační úřad, který může za podobné chování udělit pokutu až do výše sto tisíc korun.
Zlínští policisté se tomuto řešení podobných případů doposud bránili a volající se snažili chápat, vyslechnuli je a popřípadě jim radili, kam se mohou obrátit. Požadavky některých volajících jsou však bezohledné a navíc prostřednictvím linky 158 neřešitelné. Zneužití tohoto telefonního čísla proto budeme muset řešit přísněji než doposud. Vedení krajského integrovaného operačního střediska jen za leden tohoto roku oznámilo telekomunikačnímu úřadu kromě výše zmíněné ženy další tři notorické telefonisty, kteří operační důstojníky nesmírně zatěžují a paralyzují v další práci.

 

 

29. ledna 2012, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem