Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Žena ublížila svému ročnímu synovi.

KRAJ - Skončila ve vazbě a hrozí ji vysoký trest. 

V minulém týdnu vyšetřovatel z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje obvinil 23letou ženu z Trutnova ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví, kterého se měla dopustit na svém ani ne ročním synovi. Oznámení o podezření na ublížení podal lékař trutnovské nemocnice, kam matka své dítě 24.2. přivezla na ošetření.
Z předběžné zprávy od přibrané znalkyně z oboru zdravotnictví vyplynulo, že měl chlapec nejen čerstvé zlomeniny obou dolních končetin, ale i zlomeniny staršího data. Bylo zjištěno, že dítě mělo za svůj krátký život po celém těle téměř všechny kosti zlomené. Zranění, která byla způsobena opakovaným tupým násilím různé intenzity, při kterých dítě zažívalo mučivé útrapy, byla zhodnocena jako tzv. syndrom týraného dítěte.
Policisté zjistili, že matka má ještě děti ve věku 5 a 6 let, které ji byly v roce 2017 odebrány. 
Jelikož vyšetřovatel měl důvodnou obavu, že žena bude v trestné činnosti pokračovat, nebo že uprchne, podal ke státnímu zástupci podnět na vzetí do vazby. Soudce následně návrh státního zástupce akceptoval a ženu do vazby poslal. Pokud ji uzná vinnou, může ji odsoudit  do vězení na 5 až 12 let.

por. Iva Kormošová
2.3.2021, 14.20

vytisknout  e-mailem