Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Žena skočila do přehrady

ZLÍNSKO: Rozsáhlá pátrací akce skončila nalezením ženy.  

Policisté, hasiči a profesionální potápěči pátrali ve středu ve večerních hodinách po ženě, která měla skočit do fryštácké přehrady. Rozsáhlá pátrací akce po jednačtyřicetileté psychicky nemocné ženě, oděné pouze do spodního prádla, začala krátce po půl jedenácté večer.
Na linku 158 nám zavolala její známá, která cestou ze Zlína uviděla polooděnou mokrou ženu u Kauflandu na Vršavě. Zastavila u ní automobil a nabídla jí odvoz. Pak spolu pokračovaly směrem na Fryšták. U přehrady řidička na žádost vozidlo otočila a jela zpět směrem do Zlína. Nemocná žena však začala z automobilu za jízdy vystupovat. Řidička přibrzdila, zmatená žena otevřela dveře, vystoupila a přeskočila svodidla u silnice. Pak už jen řidička uslyšela šplouchnutí do vody.
Okamžitě se rozjela pátrací akce. Od rodinných příslušníků jsme se dověděli, že žena trpí depresemi a poradili nám kontaktovat její matku. U ní jsme pak zmatenou ženu objevili. Z přehrady totiž vyplavala a pěšky se vydala k matce. Přivolali jsme lékaře, který nařídil její převoz do Psychiatrické léčebny v Kroměříži.
Do pátrací akce, která trvala necelou hodinu a půl, se zapojilo osm policistů, dvanáct profesionálních hasičů a šest dobrovolných hasičů.

 

20. července 2011, por. Mgr. Josef Havela

vytisknout  e-mailem