Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žena si vymyslela totožnost

MOST - V bytě pak okradla muže, se kterým se seznámila na ulici; V bytě vyráběl pervitin ..... 

Podezření ze spáchání trestného činu krádeže bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno mosteckými policisty 18 letému mladíkovi z Mostu. Ten měl před jednou mosteckou prodejnou večerky odcizit stejně staré dívce její mobilní telefon. Toho se zmocnil v době, kdy dívka telefon držela v ruce a telefonovala. Mladík k ní přišel, telefon jí vytrhl z ruky a poté z místa utekl. Policisté mladíka vypátrali, mobil však již nezajistili. Ten prý podezřelý prodal za pár stovek neznámému muži. Policisté již spis předali na státní zastupitelství.

Náhodná známost se vymstila
Mostečtí policisté z obvodního oddělení sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže ve zkráceném přípravném řízení 51 leté ženě z Mostu. Ta okradla 46 letého Mostečana v jeho bytě. Tam občas docházela na návštěvu a na kávu poté, co se s ním před pár měsíci seznámila na ulici. Muž pak ženu pozval k sobě domů. Při jedné návštěvě žena využila nestřežené chvilky a z volně odložené tašky mu odcizila platební karty. Pak z bytu kvapně odešla s tím, že si jde koupit cigarety a vrátí se. Místo toho však šla vybrat z bankomatu peníze a muže připravila o více jak deset tisíc korun. PIN dobře znala, protože někdy šla s mužem nakupovat a číslo si zapamatovala. Odcizené peníze pak utratila pro vlastní potřebu. Policisté, kteří ženu tento týden vypátrali, zjistili, že se muži představila pod smyšleným jménem.  

Trojice vyráběla drogy
Mostečtí kriminalisté odhalili pachatele, který vyráběl v jednom janovském bytě dorgu. Pomocí různých předmětů a chemikálií měl v třípokojovém bytě, kde sám neměl trvalé bydliště, vyrobit nejméně ve dvaceti případech stimulační látku pervitin. Část produkce čítající více jak deset gramů drogy spotřeboval sám a asi deset gramů poskytl další osobě z řad toxikomanů. Policisté muže obvinili z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Obviněného, kterému hrozí v případě uznání viny až desetiletý trest, stíhá mostecká policie na svobodě.
Až pětiletý trest odnětí svobody může očekávat 30 letý muž a jeho o rok starší životní partnerka. Manželská dvojice z Litvínova měla dle kriminalistů v jedné obci na Litvínovsku přechovávat různé předměty, které sloužily k výrobě zakázané látky. Policisté v bytě zajistili domácí varnu, kterou následně podrobili odborné expertize. Obvinění jsou stíháni na svobodě.

 

vytisknout  e-mailem