Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Žena se pokusila otrávit léky

HRADECKO - Policisté ji včas zachránili  

Auto PČR
Sedmatřicetiletou ženu z Trutnovska, která v jednom z bytů v centru Hradce Králové spolykala léky s úmyslem spáchat sebevraždu, zachránili včera (26. září 2011) hradečtí policisté.
Než prášky ale spolykala, napsala krátce po druhé hodině odpoledne o svém úmyslu SMS bývalému manželovi. Ten ihned o jejím činu informoval prostřednictvím tísňové linky 158 policii. Jelikož bývalý manžel nevěděl, kde přesně žena v centru města bydlí, pokusili se ji policisté nejprve několikrát bezúspěšně kontaktovat mobilním telefonem. Mezitím se jim podařilo spojit s dcerou, která jim adresu matky sdělila.
Policejní hlídka ihned vyrazila k domu, kde žena bydlela. Jelikož policistům, kteří se obávali o její život, neotvírala dveře od bytu, museli je vyrazit. V obývacím pokoji na gauči našli ležet ženu bez známek života. Okamžitě přistoupili k oživovacím pokusům, a to k masáži srdce a zajištění průchodnosti dýchacích cest. Jejich snaha byla úspěšná, žena začala dýchat. Poté ženu do péče převzala záchranná služba. Při vědomí uvedla, že léky spolykala sama. Záchranáři pak ženu převezli do hradecké nemocnice.

Od začátku letošního roku (od 1. ledna do 26. září 2011) hradečtí policisté vyjížděli již ke čtyřiadvaceti případům, kdy lidé chtěli skoncovat se životem. Z celkového počtu případů ukončilo život sedmnáct mužů. Dalším třem mužům a čtyřem ženám se podařilo život zachránit. Letos lidé pro odchod z tohoto světa nejčastěji zvolili oběšení nebo otravu léky.
Za celý loňský rok (2010) policisté šetřili třináct případů. Z toho se dvě mužům podařilo zachránit život. Jeden z mužů se chtěl oběsit a druhý otrávit léky. Z celkového počtu případů se v jednom z nich rozhodla ukončit život žena. Loni se oběsilo pět mužů, jeden se otrávil léky, jedna žena skočila pod vlak, jeden muž se zastřelil a ostatní zvolili jiný způsob k ukončení života.

nprap. Anna Pešavová - 27. září 2011 (13:00)

 

vytisknout  e-mailem