Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Žena se nechala zlákat k investování peněz

MLADOBOLESLAVSKO - Místo výdělku ale zchudla o půl milionu. 

Dalším případem, kdy se poškozená nechala nalákat k investování peněz s vidinou vysokého výnosu, se zabývají kriminalisté oddělení hospodářské kriminality v Mladé Boleslavi.

Podvodníci a jejich velmi dobře vymyšlené a promyšlené legendy o zhodnocení a investování peněz jsou stále propracovanější a jejich důvěryhodné vystupování pak může kde koho k investici zlákat.

Na vlastní kůži manipulaci ze strany podvodníka poznala i 29letá žena z Mladé Boleslavi. Ta na internetu reagovala na inzerát, který nabízel zhodnocení peněz a na portálu se zaregistrovala.

Po nějaké době jí telefonicky kontaktoval podvodník, který nabízel, že s investováním pomůže. Podmínkou bylo vložení peněz přes směnárnu, což poškozená několikrát dle instrukcí provedla. Dále si měla založit účet, který po nějaké době přestal být aktivní a podvodníkům se zpětně nedalo dovolat. Žena takto přišla o více jak půl milionu korun.

Ve chvíli, kdy žena zjistila, že byla podvedena, oznámila celou věc policistům v Mladé Boleslavi. Ti zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu a pachateli v případě dopadení hrozí až 5letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
8. června 2023

vytisknout  e-mailem