Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Žena okradla seniorku

Kvůli údajnému přeplatku, přišla starší žena o 14.000,- Kč. 

Senioři jsou nepoučitelní!
 
       Dne 1. srpna 2012, oznámila na linku 158 třiaosmdesátiletá žena z Rakovnicka, že byla okolo druhé hodiny odpolední okradena neznámou ženou.
      Policisté z obvodního oddělení v Jesenici se po oznámení dostavili na místo, kde vytěžením poškozené zjistili následující. Neznámá žena se neuzamčenými vrátky okolo půl druhé odpoledne, vetřela na dvorek rodinného domu v katastru obce Krty, kde následně využila neuzamčených a pootevřených dveří od domu a vešla dovnitř. Zde narazila na majitelku domu. Třiaosmdesátileté ženě sdělila, že jí nese přeplatek za elektrickou energii v částce 500,- Kč. Ale má BOHUŽEL jen 5.000,- Kč a tudíž jí musí seniorka tuto bankovku rozměnit. Starší žena si peníze na rozměnění připravila a volně je položila na stůl. Žena mezitím odcizila seniorce finanční hotovost ve výši 14.000,- Kč. Poté rychle z domu odešla pryč, do připraveného osobního vozidla u domu.
     Okradená žena policistům podala popis ženy: věk cca 30 let, snědé pleti, vysoká cca 170 cm, silnější postavy, na sobě světlé oblečení, na hlavě kšiltovku. Popis muže čekajícího ve vozidle: věk cca 50 let, šedé vlasy, plnovous.
     Policisté případ  nyní prošetřují jako podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Za tyto skutky pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Seniorka opět doplatila na slušnost, důvěřivost a bezelstnost své generace.
 
nprap. Jana Žáčková
3. srpna 2012

vytisknout  e-mailem