Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Žena našla ve sněhu u plotu chaty ruční granát, odvezl ho pyrotechnik

18. února 2019 Nemilé překvapení čekalo na devětapadesátiletou ženu ze Sokolovska. Po příjezdu na svou chatu v Bublavě našla u plotu granát. 

Majitelka přijela na chatu minulý pátek krátce po 15. hodině. U svého plotu, nedaleko od přilehlé silnice, uviděla něco podezřelého.

„Ve vrstvě tající sněhové bariéry ležel předmět připomínající munici. Nález žena ohlásila a policisté z obvodního oddělení v Kraslicích ihned místo uzavřeli,“ informovala krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Do Bublavy se hned vydal také pyrotechnik z expozitury Teplice. „Po příjezdu určil, že to je ruční granát, který odvezl k likvidaci,“ dodala mluvčí.

Podle policie žena našla ruční obranný granát F-1 pocházející nejspíš z 2. světové války. Jak se k plotu chaty dostal, není jisté. Pravděpodobné je, že jej bagr nabral při úklidu sněhu a při jeho přemísťování potom munici nahrnul k plotu.

Policie se událostí nebude dále zabývat. „Případ jsme odložili,“ doplnila Týřová.

Fotogalerii naleznete níže v odkaze 

Zdroj: https://www.idnes.cz/karlovy-vary/zpravy/nalez-rucni-granat-munice-pyrotechnik-likvidace-policie.A190218_133854_vary-zpravy_ba

vytisknout  e-mailem