Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Žena naletěla podvodníkovi

KLADENSKO – Poslala mu téměř tři čtvrtě milionu korun. 

V neděli 25. listopadu 2018 přijali kladenští policisté oznámení od dvaačtyřicetileté ženy z Kladenska, že byla pravděpodobně podvedena zatím nezjištěným mužem.

S tím se seznámila přes internetovou seznamku a podvodník se vydával za amerického kardiochirurga, který v současné době pracuje v Sýrii. Finance od ženy vylákal pod záminkou, že za ní chce přijet do České republiky, nedisponuje však v současné době penězi, jelikož má zablokovány svoje bankovní účty.

Žena dále komunikovala s údajným generálem za OSN v Sýrii, který jí zadával instrukce, kam má finanční prostředky zaslat. 

Následně v době od 31. října 2018 do 19. listopadu 2018 v pěti splátkách zaslala celkem 28.100,- Euro.

Osoba vydávající se za lékaře s poškozenou po obdržení peněz přestala komunikovat, do České republiky nedorazila a do dnešního dne jí nebyly finance vráceny a to i přes skutečnost, že o jejich vrácení žádala.

Skutek prověřuje v současné době služba kriminální policie a vyšetřování jako zločin podvodu a pachateli hrozí trest odnětí svobody na dva roky až osm let.

Opětovně upozorňujeme nejen ženy, ale všechny občany, aby při komunikaci na internetu byli vždy opatrní. Pro podvodníky není problém vytvořit si falešný profil i s fotografiemi a osobními údaji. Samozřejmě také varujeme důvěřivé muže i ženy, aby neposílali neznámým lidem žádné finanční prostředky!

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
26. listopadu 2018

vytisknout  e-mailem