Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Žena nabízela seniorkám deky za tisíce korun

ZLÍNSKO: Skončila v rukou policistů. 

Vyšetřovatelé sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření dvaatřicetileté ženě a šestapadesátiletému muži z trestného činu podvod a porušování domovní svobody.

Dvaatřicetiletá pachatelka po vpuštění do domu pod legendou výhry a vylosování v soutěži pro seniory nabídla pětaosmdesátileté ženě z obce Lidečko ke koupi hřejivou deku za patnáct tisíc korun s tím, že je z obce poslední z jedenácti vylosovaných, která deku nepřevzala. Seniorka pachatelce však řekla, že tolik peněz nemá. Pachatelka cenu začala postupně snižovat, nakonec se ženy dohodly na částce osmi tisíc korun. Poté co sumu seniorka ženě vydala, pachatelka rychle z domu odešla. Nasedla do vozidla, ve kterém čekal muž, který řídil a odjeli neznámo kam. Případ krátce na to oznámila na tísňovou linku 158 dcera seniorky.

Pachatelé se z obce Lidečko přesunuli do obce Drnovice. Zde vstoupila pachatelka neuzamčenými vstupními dveřmi do domu čtyřiaosmdesátileté seniorky.  Pod stejnou legendou ji nabídla ke koupi deku a to za cenu sedmnáct tisíc korun. Seniorka však zboží odmítla a ženu vyzvala k opuštění jejího domu.  Pachatelka bez námitek dům opustila, nasedla do vozu a s mužem odjela. Seniorka ještě před otevřením dveří, zavolala na místní obecní úřad, kde oznámila, že u jejího domu zastavilo cizí vozidlo s neznámými lidmi. K domu obyvatelky se proto vydal sám starosta. Ten již viděl, jak žena jde od domu seniorky a nasedá do vozu. Ihned telefonicky oznámil pohyb podezřelých osob v obci policistům a vozidlo chvíli pronásledoval.

Krátce po oznámení začali policisté vozidlo sledovat. Poté v obci Zádveřice řidiče zastavili a muže i ženu zadrželi. Obě osoby skončily v policejní cele. Také u nich byla zajištěna finanční hotovost v hodnotě osmi tisíc korun, kterou ženě dala seniorka v obci Lidečko.

Dnes si muž i žena vyslechli podezření z trestného činu podvod a porušování domovní svobody, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. 

Opět varujeme občany, aby cizí osoby nepouštěli do svého obydlí a v žádném případě jim nedávali finanční hotovost. V případě, že se u vás objeví někdo takový, ihned volejte tísňovou linku Policie ČR 158.

 

8. listopadu 2016, por. Mgr. Lucie Javoříková

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem