Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žena dluží desítky tisíc

TEPLICKO - Splátky nehradí a navíc lhala při sjednání smlouvy; Zloděj odnesl alkohol a peníze... 

Žena dluží desítky tisíc

     Z přečinu podvodu byla obviněna 37letá žena, která je podezřelá, že se zástupcem poškozené společnosti uzavřela smlouvu o koupi osobního automobilu.  Na místě zaplatila v hotovosti patnáct tisíc korun a smluvně se zavázala, že zbývajících 64 tisíc doplatí v měsíčních splátkách. V kupní smlouvě pak nepravdivě uvedla, že není v exekuci či v insolvenci a její finanční situace jí dovoluje řádně splácet až do úplného zaplacení kupní ceny. Žena ale zaplatila jen část dluhu a zbývajících devětatřicet tisíc nezaplatila, navíc podle evidence je na ni vedeno celkem třináct exekucí. Pokud případ skončí u soudu a žena bude uznána vinnou, hrozí jí v krajním případě až dvouletý trest odnětí svobody.

Zloděj odnesl alkohol a peníze

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Duchcově vnikl do bytu v přízemí, kam se dostal přes pootevřené okno. Odnesl si peníze a několik lahví alkoholu, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které trestní zákoník stanoví až tříletý trest odnětí svobody.

Vykradená dodávka

     Až dvouleté vězení hrozí neznámému zloději, který v Krupce vnikl do zaparkované dodávky, ze které si odnesl aku nářadí v celkové hodnotě přes čtyřicet tisíc korun. Po odcizených věcech i pachateli, kterému za přečin krádeže hrozí až dvouleté vězení, policisté intenzivně pátrají.

23. listopadu 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem