Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Žena distribuovala drogy nejen na našem okrese

BEROUNSKO – Narkomany zásobovala pět let pervitinem. 

Berounský toxi tým se od ledna letošního roku zabýval případem podezření z distribuce drogy pervitin. V průběhu prověřování celé věci se jim podařilo zjistit, že tuto drogu prodává koncovým uživatelům 30letá matka tří dětí. Spolu se svým 29letým partnerem nakupovali pervitin na různých místech v Praze a dále drogu distribuovali narkomanům nejen na okrese Beroun, ale také na Praze západ a na území hlavního města Prahy.
 
Tato dvojice páchala drogovou trestnou činnost nepřetržitě, nejméně po dobu pěti let. Za celé toto období si prodejem pervitinu přišli na statisícové výdělky. Tento pár pochází z malé vesnice v blízkosti Berouna. Sami byli uživateli této drogy.
 
Pro dvojici si kriminalisté přišli přímo do jejich obydlí, kde byli zadrženi a zároveň zde provedli domovní prohlídku. Této prohlídce byl přítomen také Orgán sociálně právní ochrany dětí, který se bude nadále zabývat prostředím a podmínkami, ve kterých děti vyrůstaly, a následně rozhodne o jejich dalším osudu.
 
Na základě zjištěných informací policejní komisař zahájil trestní stíhání obou podezřelých, pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim v případě odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.
 
V současné době je žena stíhána na svobodě a její partner byl rozhodnutím Okresního soudu v Berouně vzat do vazby.
 
 
nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
21. července 2015

vytisknout  e-mailem