Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Žena bez domova zemřela po fyzickém útoku

KRAJ - Policisté obvinili jejího partnera 

Královéhradečtí kriminalisté vyšetřují případ těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti.
Ze spáchání tohoto zločinu obvinili v pátek 25. 11. 2011 pětačtyřicetiletého muže z Olomoucka. Je podezřelý, že v přesně nezjištěné době  mezi 22. až 24. listopadem 2011 způsobil těžkou újmu na zdraví šestapadesátileté ženě z Jičínska. Ta vlivem těchto zranění a na základě silného podchlazení po převozu do nemocnice v Jičíně zemřela.
Kriminalisté zjistili, že muž se ženou obývali společný příbytek a žili dlouhodobě jako lidé bez domova. V osudný den společně popíjeli v restauraci alkohol a v okamžiku, kdy byli společně naposledy viděni, byli oba silně opilí. Z vyšetřování je dále zřejmé, že mezi nimi po cestě na poli v bezprostřední blízkosti Jičína vznikl konflikt, který vyústil ve fyzický útok. Muž ženu pravděpodobně zkopal a zbil tak, že utrpěla mnohočetné zranění hlavy, trupu a končetin. Po té ji zanechal uprostřed pole tak zvaně na pospas. Až po zhruba třiceti hodinách, když zjistil, že je žena ve velmi špatném zdravotním stavu, zavolal záchranáře. Ti ženu okamžitě převezli do nemocnice, kde po necelých čtyřech hodinách na následky silného prochlazení zemřela. 
Muže kriminalisté zadrželi hned následující den, kdy mu sdělili obvinění a zároveň podali podnět na jeho vzetí  do vazby. Ten byl soudem akceptován. V případě odsouzení  hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na 16 let.
 
 
mjr. Mgr. Ivana Ježková, 15:25
 tisková mluvčí, tel. 602651187
           

vytisknout  e-mailem