Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Žena a muž opálený od moře připravili seniorku o peníze

KRÁLOVÉHRADECKO - Kvůli legendě "revize smlouvy" přišla o 27 tisíc! 

Policisté z Obvodního oddělení  1 v Hradci Králové zahájili úkony trestního řízení pro podezření z krádeže finanční hotovosti. Událost  se podle 74leté poškozené ženy měla odehrát v polovině listopadu v jejím bytě nedaleko Hradce Králové. Seniorka, žijící v malé obci na Královéhradecku, prý  tehdy vpustila do svého obydlí neznámou ženu s mužem, kteří vystupovali pod legendou revize smluv na elektřinu a plyn.  Z návštěvy si měli následně odnést finanční hotovost ve výši 27 tisíc korun, a to jako záruku urychlení vyřízení následných smluv s tím, že jí peníze vrátí. To se ovšem nestalo. Z místa měli poté odjet bílým vozidlem neznámé značky, které nechali zaparkované před domem. Za chvíli se prý ale muž vrátil a požadoval další finanční obnos. Seniorka mu však tentokrát žádné další peníze již neposkytla. Celé události byla v bytě poškozené přítomná také její 79letá kamarádka, která návštěvě vařila kávu.
K popisu muže svědkyně shodně uvedly, že tento byl menší silnější postavy, hnědých prořídlých vlasů a byl prý opálený od moře. Na krku měl řetízek ze žlutého kovu. Žena menší postavy a černých vlasů měla na očích kulaté brýle, oblečená do bílé halenky a světle modrého svetru. Oba ve věku okolo 45 až 50 let.
Případ policisté kvalifikují jako podezření z podvodu, na což pamatuje trestní zákoník trestem odnětí svobody až na 2 roky.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 12. 12. 2014 v 11:20

vytisknout  e-mailem