Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zemřelo 118 osob

První tři měsíce tohoto roku přinesly pozitivní vývoj v oblasti dopravní nehodovosti.  

V sídle Policejního prezidia ČR se dnes v odpoledních hodinách uskutečnila tisková konference, na které byl vyhodnocen vývoj dopravně bezpečnostní situace v silničním provozu za první čtvrtletí roku 2010.
 
Setkání s představiteli médií se kromě ředitele služby dopravní policie plk. Leoše Tržila a pplk. Josefa Tesaříka z ředitelství služby dopravní policie zúčastnil také náměstek policejního prezidenta pro vnější službu plk. Ivan Bílek. Ten v úvodu poděkoval účastníkům silničního provozu za větší ukázněnost, která se významně promítla do oblasti dopravních nehod a jejich následků. Zároveň ale připomněl, že je i přes průběžné pozitivní ukazatele nutné nadále věnovat bezpečnosti na pozemních komunikacích maximální pozornost a úsilí.
 
Dopravní nehodovost za první tři měsíce letošního roku shrnul pplk. Josef Tesařík. Z jeho prezentace vyplynulo mimo jiné to, že podle dosavadních údajů zemřelo v hodnoceném období na českých silnicích při dopravních nehodách 118 osob, což je v porovnání s rokem 2009 o 58 osob méně. Pozitivní vývoj lze sledovat i v ostatních ukazatelích. Například nehod zaviněných pod vlivem alkoholu šetřila policie o 375 méně (843) než v roce 2009. Zemřely při nich 4 osoby. To je o 23 úmrtí méně než v předchozím roce. Více k dopravní nehodovosti naleznete zde.
 
Ředitel dopravní policie plk. Leoš Tržil doplnil informace o nehodovosti údaji o činnosti policistů a jejich výsledcích. Pozornost věnoval mimo jiné zjištěným přestupkům a problematice alkoholu a návykových látek v silničním provozu. Více o činnosti dopravní policie naleznete zde.
 
kpt. Veronika Benediktová
tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem