Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zelená cesta pro policii

Policejní prezident plk. Mgr. Petr Lessy podepsal 27. července 2012 s ředitelem Ústřední vojenské nemocnice - Vojenské fakultní nemocnice Praha (ÚVN) plk. prof. MUDr. Miroslavem Zavoralem, Ph.D., Memorandum o spolupráci při poskytování zdravotnických služeb příslušníkům Policie České republiky v aktivní službě. 

Díky memorandu budou mít policisté od září možnost zapojit se do projektu Zelená cesta. Ten byl dosud určený pouze Armádě České republiky a Ministerstvu obrany. V rámci programu je poskytována včasná a vhodná zdravotní péče aktivním příslušníkům ozbrojených složek, vojenským veteránům a dalším resortním pracovníkům.
 
Policisté tak budou moci využívat kvalitní léčebnou, diagnostickou, ale i preventivní péči odborníků z ÚVN. „Na zdraví našich policistů klademe velký důraz, a proto jsme velmi rádi přijali nabídku spolupráce, které si také velmi vážíme,“ řekl policejní prezident Petr Lessy při slavnostním setkání s ředitelem nemocnice prof. Miroslavem Zavoralem u příležitosti podpisu dokumentu.
 
Zdravotní služby budou policistům na základě memoranda poskytovány po celou dobu služebního poměru a dále pak po dobu 3 měsíců po jeho ukončení. Díky teritoriálnímu umístění nemocnice je mohou využívat zejména policisté z Prahy a Středočeského kraje.
 
 
 
kpt. Mgr. Jan Melša
tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR
27. června 2012
Odkazy do noveho okna

Memorandum 1

Memorandum 1 

Detailní náhled

Memorandum 2

Memorandum 2 

Detailní náhled

Memorandum 3

Memorandum 3 

Detailní náhled

Memorandum 4

Memorandum 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem