Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zebry na chvilku ožily a ústy policistů hovořily s chodci

NÁCHODSKO - Dopravní policie na Náchodsku se zapojila do republikové akce 

Foto Policie ČRZebra / foto Policie ČR
Druhý dubnový týden náchodští opět zasvětili nejzranitelnějším účastníkům silničního provozu – chodcům. Společně s preventistkou a dopravními policisty se za chodci, malými i velkými vydali také zástupci Zdravotní pojišťovny MV a BESIPu, které na projektu již tradičně s Policií ČR spolupracují.
 
 
A o jaký projekt se jednalo? Přece o celorepublikovou dopravně bezpečnostní akci zaměřenou na správné přecházení „Zebra se za tebe nerozhlédne“.
 
 
Již v několikátém ročníku připravili policisté s Besipem a pojišťovnou pro chodce drobné předměty s dopravně bezpečnostní tématikou. Policisté je předali dětem i dospělým ovšem jen v případě, že správně přešli vozovku a uměli odpovědět na další policistovy dotazy z dopravy. Jak se správně přechází, věděly nejlépe děti, dospělí občas hřešili ledabylým rozhlížením se, nebo přecházením silnice šikmo a mimo přechod pro chodce.
 
 
ZebraZebra / foto Policie ČR
Policisté z náchodského regionu se vydali na přechody ve středu 11. a v pátek 13. dubna 2012. Středeční „Zebru“ strávili na přechodech přímo v Náchodě, páteční den se věnovali chodcům v Novém Městě nad Metují. Vysvětlující policisté se setkali se srdečným zájmem dětských i dospělých chodců.  
 
 
 
por. Bc. Eva Prachařová
16. 4. 2012 ve 13.30 hodin

vytisknout  e-mailem