Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zebra v Týništi nad Orlicí

Děti jsou dobře informované 

K dopravně preventivní akci "Zebra se za Tebe nerozhlédne" se první dubnový týden připojili i policisté Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí.  Ve čtvrtek 7. dubna mezi sedmou a osmou hodinou ranní se sloužící hlídka vypravila na frekventovaný přechod pro chodce u železničního přejezdu U Věže, kudy míří spousta dětí ze sídliště do místní základní školy.
Za přechodem pro chodce většinu příchozích policisté zastavili a podle věku zjišťovali informace, které malí i ti větší o správném přecházení mají. Ti nejmenší správně věděli, že dříve, než vstoupí do vozovky, musejí vždy zastavit, pořádně se rozhlédnout a přesvědčit se, že auto skutečně stojí. Policisté zdůraznili, ať raději počkají déle, než aby do vozovky vstoupili zbrkle. Starší školáci ve většině případů správně věděli, že absolutní přednost chodců na přechodech neplatí a nespletli se ani u správného rozhlížení před vstupem do vozovky. Pokud si přece jen někdo stranu spletl nebo nevěděl, policisté ho názorně postavili směrem k přechodu pro chodce a pak už bylo jasné, ze které strany se vozidlo k chodci přiblíží dřív.
Vítanou odměnou zejména pro ty nejmenší byly omalovánky, vystřihovací modely členů Integrovaného záchranného systému, poznámkové notesy a reflexní samolepky, které si některé děti hned nalepovaly na své školní aktovky a batohy.
Projekt, pořádaný ve spolupráci se Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra, proběhl na Rychnovsku již v úterý 5. dubna, a to  v Dobrušce.

Čtěte také článek: Rychnovský deník

por. Mgr. Alena Kacálková
11. dubna 2011

 

vytisknout  e-mailem