Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

"Zebra se za Tebe nerozhlédne" ve Frýdku-Místku

Frýdeckomístecko - dopravně preventivní akce v rámci projektu "Zebra se za Tebe nerozhlédne" se konaly také na v okresu Frýdek-Místek. 

zebra FM III..jpgPolicisté územního odboru ve Frýdku Místku, tak jako v uplynulých letech, dohlíželi na začátku nového školního roku na bezpečnost dětí v dopravě, a to v rámci dopravně preventivního projektu “Zebra se za tebe nerozhlédne“, který je realizován již od roku 2007 Policejním Prezidiem České republiky.

Důležité je, aby se školáci cítili na přechodech pro chodce bezpečně, proto jim policisté na začátku školního roku připomínali nejen základní pravidla silničního provozu, ale hlavně s nimi opakovali pravidla bezpečného přecházení po přechodu pro chodce. Po celou dobu konání akce děti pozorně naslouchaly radám policistů a o své zkušenosti a znalosti se rády podělily. Dětem byla také vysvětlena důležitost reflexních prvků, jež by měly být součástí jejich oblečení, nebo případně jako doplněk školní aktovky.zebra FM I..jpg

Během této akce byly dětem rozdávány školní zápisníčky s názvem projektu “Zebra se za tebe nerozhlédne“, dostávaly různé dárkové předměty s dopravní tématikou a v neposlední řadě také dárky z reflexních materiálů, které si s nadšením po vyslechnutí rad o jejich důležitosti, ihned upevnily na své školní tašky.

 

nprap. Karolína Bělunková
skupina tisku a prevence Frýdek-Místek

8. září 2016

vytisknout  e-mailem