Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

"Zebra se za Tebe nerozhlédne" na Jičínsku

JIČÍNSKO - Preventivní akce zaměřená na bezpečnost chodců 

Počátkem měsíce dubna se dopravní policisté znovu zaměřili na přechody pro chodce. Také na Jičínsku se strážci zákona zapojili do dalšího pokračování celorepublikového dopravně preventivního projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne“, jehož partnerem je opět Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra ČR.

V úterý 10. dubna oslovili policisté společně se zástupkyní pojišťovny děti u Základní školy v Železnici. Před začátkem vyučování se jich ptali na pravidla bezpečného přecházení vozovky. Odpoledne se přemístili do Jičína. V Poděbradově ulici se před školou preventivní akce zúčastnil také regionální zástupce BESIPu. Děti za správné odpovědi obdržely drobné dárky. Šlo především o reflexní prvky, které zvyšují bezpečnost chodců.  

Dopravní policisté se zástupkyní Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra ČR v preventivní akci pokračovali ve čtvrtek 12. dubna v blízkosti přechodu pro chodce před základní školou v Lázních Bělohradě. V pátek 13. dubna strážci zákona dohlédli na bezpečné přecházení školáků v Ostroměři. I zde děti dokázaly správně vysvětlit postup, který musí dodržet při přecházení silnice.

O těch nejdůležitějších pravidlech silničního provozu si policisté tento týden povídali také s dětmi na Základní škole ve Vysokém Veselí a Mateřské škole v obci Veliš, kde proběhly plánované besedy.

Fotogalerie ZDE:

por. Bc. Petr Janda
13. 04. 2012

vytisknout  e-mailem