Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Zebra se za Tebe nerozhlédne

TŘEBÍČ: Policisté oslovili několik desítek chodců.  

V loňském roce vyjížděli policisté na Třebíčsku k 23 dopravním nehodám s účastí chodců. Při těchto nehodách zemřel 1 chodec, 4 se jich zranilo těžce a 16 utrpělo lehké zranění. Celkem 4 dopravní nehody zavinili chodci a 17 dopravních nehod se stalo přímo na přechodu pro chodce. V uplynulých osmi měsících letošního roku šetřili policisté na Třebíčsku již 16 dopravních nehod s účastí chodců. Celkem 5 dopravních nehod zavinili chodci a k 4 dopravním nehodám došlo na přechodu pro chodce. Při těchto nehodách nikdo nezemřel, nikdo nebyl zraněn těžce a lehce bylo zraněno 16 chodců.


Jednou z priorit policistů na Vysočině je docílit větší bezpečnosti chodců v silničním provozu. Proto policisté pořádají různé preventivní akce. Jednou z nich je preventivní akce „Zebra se za Tebe nerozhlédne“, ve které policisté z preventivně informační skupiny ve spolupráci s policisty služby dopravní policie a s policisty obvodních oddělení oslovovali u vybraného přechodu chodce a dotazovali se jich na správné, tedy na bezpečné přecházení po přechodu pro chodce. Pokud chodci na kladené otázky odpověděli policistům správně, obdrželi od nich malý dárek související s dopravní tématikou.

 

Preventivní akce „Zebra se za Tebe nerozhlédne“ se v Třebíči uskutečnila 5. září od 7:00 do 8:00 hodin u přechodu pro chodce u Základní školy Kpt. Jaroše.


Policisté oslovili několik desítek chodců, především dětí, které po správném zodpovězení otázek, souvisejících s dopravní tématikou, obdarovali malým dárkem.

 

por. Bc. Marcela Lavická, komisař

5. září 2012

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem