Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Zebra se za Tebe nerozhlédne

KRAJ VYSOČINA: Policisté dohlíží na děti u přechodů pro chodce 

Jednou z priorit policistů na Vysočině je docílit větší bezpečnosti chodců v silničním provozu. Proto policisté pořádají různé preventivní akce.

Dvě z nich proběhly v úterý 3. září. V Jihlavě byla akce na křižovatce ulic Seifertova a Žižkova a na Havlíčkobrodsku proběhla v obci Okrouhlice. V rámci projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne“ policisté v ranních hodinách dohlíželi na chování řidičů, cyklistů a chodců na přechodech pro chodce na těchto frekventovaných místech.

Policisté se zejména zaměřili na školní mládež z blízkých základních škol. Společně s krajským koordinátorem BESIPu a pracovnicemi Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra pokládali dětem otázky, které se týkaly pravidel pro bezpečné přecházení vozovky. Děti policisté odměnili za správné odpovědi malými dárky v podobě úkolníčků do školy nebo reflexních doplňků. Většina dětí odpovídala na položené otázky ohledně přecházení komunikace po vyznačeném přechodu pro chodce správně.

Policisté se věnovali nejen dětem, ale i dospělým chodcům. Pokládali jim složitější otázky týkající se chování chodců v silničním provozu. Oslovení chodci prokázali, že pravidla silničního provozu ohledně přecházení komunikací ovládají. Dokonce ani jeden z oslovených neměl mylnou představu o tom, že chodec má před vozidly „absolutní přednost“. V průběhu celé akce se policisté dotazovali přibližně šedesáti chodců.

Akce v rámci celorepublikového projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne“ budou v Kraji Vysočina probíhat až do pátku 6. září.
 

nprap. Martin Dušek, vrchní inspektor

5. září 2013

Odkazy do noveho okna

Zebra se za Tebe nerozhlédne 1

Zebra se za Tebe nerozhlédne 1 

Detailní náhled

Zebra se za Tebe nerozhlédne 2

Zebra se za Tebe nerozhlédne 2 

Detailní náhled

Zebra se za Tebe nerozhlédne 3

Zebra se za Tebe nerozhlédne 3 

Detailní náhled

Zebra se za Tebe nerozhlédne 4

Zebra se za Tebe nerozhlédne 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem