Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zebra se za Tebe nerozhlédne!

RAKOVNICKO - Policisté stáli u frekventovaných přechodů a poté navštívili prvňáčky. 

Na území České republiky probíhala od 4. dubna do 8. dubna dopravně bezpečnostní akce s názvem Zebra se za Tebe nerozhlédne, které se zúčastnili i rakovničtí policisté.

Celý týden ve výše zmiňovaném termínu dohlíželi na bezpečnost chodců na rizikových přechodech dopravní policisté společně s pracovnicí oddělení tisku a prevence.

Ve čtvrtek 7. dubna navštívil policista z rakovnického Dopravního inspektorátu se svou kolegyní z oddělení tisku a prevence 1. ZŠ v Rakovníku, kde pohovořili s prvňáčky o problematice přecházení na přechodu a vysvětlili jim, jak správně přecházet. Dále s dětmi probrali povinnou výbavu cyklistů, včetně důležitosti nošení reflexních prvků, a to jak pro chodce, tak i cyklisty.

Na závěr si policisté nechali pro děti otázky s dopravní tématikou, kdy například poznávali dopravní značky a odpovídali na dotazy týkající se míst nošení reflexních prvků. Nakonec dětem byly rozdány školní zápisníky se zebrou, policejní omalovánky a kvízy.

 

Policisté připomínají:

Od 20. února letošního roku je povinnost nošení reflexních prvků.

Pokud se chodec pohybuje po kraji nebo po krajnici vozovky mimo obec za snížené viditelnosti v místech, kde není veřejné osvětlení, má povinnost mít na sobě reflexní prvky. Ty musí být umístěné tak, aby byly viditelné pro ostatní účastníky silničního provozu.

Za nesplnění této povinnosti mohou policisté uložit pokutu až do výše 2000 korun českých.

 

 

nprap. Michaela Richterová

tisková mluvčí

P ČR Rakovník

11. dubna 2016

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem