Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zebra se za tebe nerozhlédne

Jihočeský kraj - Tábor – Pozor nejen na děti u škol. (Hlasová schránka 974 238 116) 

ZebraZebra
Celá řada faktorů přiměla policisty v tomto období připomenout všem účastníkům silničního provozu zvýšenou pozornost a vzájemnou ohleduplnost. Děti měly velikonoční prázdniny, celkem tedy pět dní volna, změna na letní čas způsobila v ranních hodinách přítmí a tudíž opět sníženou viditelnost. Postupně teplejší počasí bude lákat vytáhnout jízdní kola, koloběžky či kolečkové brusle. Na silnicích se začnou objevovat motorkáři. To vše znamená zvýšené riziko v dopravě, mnozí dříve narození si jistě vzpomenou, že duben byl vždy vyhlašován „měsícem bezpečnosti silničního provozu“.
 
Na tento týden je tak nejen na Táborsku, ale v celém Jihočeském kraji, vyhlášena dopravně bezpečnostní preventivní akce „Zebra se za tebe nerozhlédne“. Policisté zvýší dohled nejen na přechodech pro chodce u škol. Zaměří se i na cyklisty, kteří v ranních hodinách vyjíždí bez řádného osvětlení. Policisté rovněž navštíví zejména základní školy, kde všechna tato rizika dětem připomenou.   
 
Je ale stejně tak na řidičích, aby si všechny tyto okolnosti uvědomili a i k ostatním účastníkům silničního provozu byly ohleduplní, respektovali je a řízení svých vozidel v tomto ohledu věnovali zvýšenou pozornost.  
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
2. dubna 2013
 

vytisknout  e-mailem