Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zebra se za tebe nerozhlédne

PLZEŇ - V ranních hodinách stáli policisté společně se žáky čtvrté třídy patnácté základní školy v Plzni v ulici Terezie Brzkové před jejich základní školou a společně upozorňovali chodce na chyby, které dělají při přecházení silnice.  

     Na teritoriu Městského ředitelství Plzeň-město se ve středu 4. září 2013 konala dopravně preventivní akce "Zebra se za Tebe nerozhlédne". Akce byla zaměřena na bezpečnost chodců v silničním provozu. Strážci zákona upozorňovali chodce na chyby, jichž se při přecházení komunikace dopouštějí.
    K celorepublikové dopravně preventivní akci s názvem „Zebra se za Tebe nerozhlédne“ se dnes 4. září 2013 připojili i policisté z preventivně informační skupiny společně s kolegy z dopravního inspektorátu. Od 7:30 hodin stáli policisté společně se žáky čtvrté třídy patnácté základní školy v Plzni v ulici Terezie Brzkové před jejich základní školou a společně upozorňovali chodce na chyby, které dělají při přecházení silnice. Zároveň jim radili, jak bezpečně překonávat komunikaci. Tuto akci pravidelně pořádá Policie České republiky ve spolupráci se Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra a Besipem.
     Cílem tohoto projektu je upevnit správné návyky při přecházení vozovky a odbourání mýtů o absolutní přednosti chodců na přechodech. Policisté proto připomínali všem chodcům, aby využívali přechody pro chodce, a aby se rozhlédli předtím, než přejdou přes „zebru“. Policisté během akce oslovili chodce všech věkových kategorií. Poslušným chodcům rozdali propagační materiály s informacemi o akci „Zebra se za Tebe nerozhlédne“ a děti, které se na akci s policisty spolupodílely, obdržely tak zvaný úkolníček s logem pořádané akce a radami, jak správně přejít vozovku a reflexní pásku.
 
nprap. Ivana Telekešová, DiS.
4. září 2013

vytisknout  e-mailem