Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zebra se za Tebe nerozhlédne

Jižní Čechy - Zítra odstartuje v Jihočeském kraji celorepubliková preventivní akce s názvem "Zebra se za Tebe nerozhlédne". (Hlasová schránka 974 221 116) 

Od úterý 1. září 2009 až do konce týdne bude v rámci působnosti Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje probíhat preventivní akce s názvem "Zebra se za Tebe nerozhlédne". Jedná se o celorepublikovou akci, kterou Policie ČR připravila ve spolupráci se Zdravotní pojišťovnou Ministerstava vnitra a Českou radou dětí a mládeže. Cílem preventivní akce je nejenom zajistit bezpečnost dětí i dospělých chodců v silničním provozu, ale především jim připomenout pravidla správného přecházení vozovky a odbourat nesprávný mýtus o absolutní přednosti chodců na přechodech.

Na přechodech pro chodce se budete setkávat s policisty, kteří Vám připomenout správné chování při přecházení vozovky a pokud se budete správně pohybovat v silničním provozu, můžete od policistů obdržet i malý dárek. Věnujte, prosím, policistům svoji pozornost a chvilku času. Uvědomte si, že nám jde především o Vaši bezpečnost!

V letošním roce v rámci preventivní akce policisté na území krajského města zaměří svoji pozornost také na nebezpečná místa, kde neukáznění občané opakovaně vstupují do vozovky mimo vyznačené přechody pro chodce, čímž ohrožují především svoji bezpečnost.

vytisknout  e-mailem