Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

"Zebra se za Tebe nerozhlédne“

MLADOBOLESLAVSKO- Policisté rozdávali školákům rady i nové pracovní sešity. 

V týdnu od 2. do 6. září 2019 věnují mladoboleslavští policisté pozornost především bezpečnému přecházení vozovky a zvyšují dohled nad bezpečností v silničním provozu. Zaměřují se zejména na rizikové přechody pro chodce v blízkosti základních škol.

Tato dopravně bezpečnostní akce Policie České republiky pod názvem “Zebra se za Tebe nerozhlédne“ probíhá ve spolupráci se Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra ČR na celém území naší republiky.  

V rámci preventivní akce policisté hovoří s dětmi a jejich rodiči o pravidlech silničního provozu na pozemních komunikacích i správném přecházení a školáci z rukou policistů dostávají drobné dárky.

Ve středu 4. září 2019 realizovali mladoboleslavští policisté společně s krajským koordinátorem BESIPu Ing. Miroslavem Poláchem seminář dopravní výchovy na Základní škole v Bělé pod Bezdězem. Děti prvního stupně základní školy si formou besedy zopakovaly všechna pravidla bezpečného chování v silničním provozu.

“Zebra radí”:

  • Vozovku přecházej na přehledném místě, pokud je v blízkosti přechod pro chodce, použij ho!
  • Do vozovky smíš vstoupit po bezpečném rozhlédnutí. Pravidlo zní: 3x se rozhlédni: vlevo, vpravo, vlevo a pokud nejede žádné vozidlo, rychle přejdi!
  • Vždy si počínej tak, aby řidič měl šanci zastavit vozidlo před přechodem pro chodce!
  • Do vozovky vstupuj, až když vozidla bezpečně zastaví, nikdy nevbíhej před jedoucí vozidla. 

Nové pracovní sešity, které obsahují mnoho důležitých rad a informací k dopravě dostali školáci z rukou policistů. Děti, na které se dnes nedostalo, nemusí zoufat, jelikož je volně dostupný ke stažení na internetových stránkách policie, a to v souboru pod tiskovou zprávou v odkazu zde:  https://www.policie.cz/clanek/zebra-se-predstavuje-v-novem-kabatu.aspx.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
4. září 2019

vytisknout  e-mailem