Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zebra na Klatovsku

KLATOVSKO - Policisté v blízkosti škol dohlížejí na bezpečnost dětí. 

První školní den se uskutečnila i na Klatovsku preventivně dopravní akce s názvem „Zebra se za Tebe nerozhlédne“. Pod dohledem policistů a městských strážníků se děti pohybovali po komunikacích a  na přechodech pro chodce. Policisté se nacházeli na různých místech Klatovska u základních škol.

Při dohledu policisté vysvětlovali chodcům zásady pro správné a bezpečné přecházení vozovky a tak předcházet zraněním osob na komunikacích.                           

Policisté působí zejména na žáky základních škol, protože děti tvoří nejohroženější skupinu na komunikacích.  Preventivní dohled policistů i strážníků v blízkosti škol bude probíhat i v jiných dnech.

Policistka z oddělení tisku a prevence předávala dětem drobné dárečky - úkolníčky a reflexní přívěšky, které si mohou umístit na tašku do školy nebo oblečení.

Cílem těchto preventivních aktivit je přispívat k tomu, aby všichni účastníci provozu tj. chodci, řidiči motorových i nemotorových vozidel si uvědomili, že se podílejí na bezpečnosti silničního provozu.

Všichni svým chováním a jednáním mohou ovlivnit, že dopravní nehodovost bude stále klesat a tím se budou   snižovat následky dopravních nehod.

Řidiči - buďte opatrní!

nprap. Ladmanová Dana

4. září 2018

vytisknout  e-mailem