Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ze zvědavosti se vrátila

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Vloupali se do stánku. 

V pondělí 7. listopadu krátce po druhé hodině ráno vyjížděli policisté na vlakové nádraží v Uherském Hradišti, kde došlo k vloupání do novinového stánku. Pachatel po vypáčení okna ze stánku ukradl několik krabiček cigaret různých značek. Celková škoda byla vyčíslena na necelé tři tisíce korun.

Na místo události byli povoláni jak kriminalistický technik, který zajistil upotřebitelné stopy, tak i policista se služebním psem. Ve chvíli, kdy policisté prováděli šetření, se místem procházela dvacetiletá žena a se zájmem vše sledovala. Když se jí policisté zeptali, co tam dělá a zda si nevšimla něčeho podezřelého, dočkali se nečekané odpovědi. Řekla, že viděla pachatele.

Poté na policejní služebně začala vyprávět, jak se ten den na nádraží potkala s kamarádem, který se za její přítomnosti vloupal do stánku. Když se spustil alarm, pobrali cigarety a začali utíkat každý jiným směrem. Žena se po chvíli zastavila v místním parku, cigarety zahrabala pod listí, a protože byla zvědavá, jak to na místě po příjezdu policistů vypadá a probíhá, vydala se zpět.

Dvaatřicetiletému muži a dvacetileté ženě bylo sděleno podezření z trestného činu krádež, za který zákon ukládá až dvouletý pobyt za mřížemi. Vzhledem k tomu, že muž byl v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost již soudně potrestán, může za mřížemi strávit až tři roky.

8.listopadu2016, por. Bc. Milena Šabatová                    

vytisknout  e-mailem