Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ze zlodějů budou asi zahradníci

KLADENSKO - Krádeže modřínu, oleandru a sekačky ze soukromých pozemků. 

Kladenští policisté v současné době prošetřují tři případy, při kterých došlo k odcizení vzrostlého stromu, okrasného keře a stanice samochodné sekačky.

První případ odcizení byl oznámen na policejní služebnu ve Stochově a ke krádeži došlo mezi 14. až 15. červencem 2016 . Dosud neznámý pachatel překonal oplocení nevyužívané zahrady za domem v obci  Tuchlovice v ulici Zemědělců a poté vnikl přes další oplocení na zahradu k domu v Kačické ulici, kde odcizil  připevněnou ocelovými kolíky základní stanici samochodné sekačky.

Svým jednáním způsobil majiteli škodu ve výši 10 000,-Kč.

V ranních hodinách v neděli 17. července 2016 bylo oznámeno na obvodní oddělení v Kladně, že neznámý pachatel v časovém rozmezí ze soboty 16. července 2016 od dvaceti hodin do následujícího dne odcizil keř oleandru červeného v květníku. Neznámý pachatel se tohoto skutku dopustil v Kladně v Čechově ulici,  a to tím způsobem, že musel překonat oplocení a následně z pozemku u rodinného domu odcizil tento okrasný keř v celkové hodnotě 900,-Kč.

V přibližně stejné době byl odcizen ze záhonku sto osmdesát centimetrů vysoký strom. Jednalo se o modřín, který se nacházel v zahradě na pozemku u rodinného domu v ulici Lidických žen v Kladně. I v tomto případě neznámý pachatel musel překonat oplocení, vniknout na pozemek a dopustit se krádeže. Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na částku 3 000,-Kč.

Policisté nyní všechny tři případy prošetřují jako podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody  a po pachatelích pátrají.  

Policie vyzývá občany, kteří by zaznamenali pohyb podezřelých osob v Kladně v  ulici Čechova při krádeži pachatele s okrasným oleandrem a nebo v ulici Lidických žen se vzrostlým modřínem, aby poskytli informace na nejbližší policejní služebnu nebo na linku 158. Výzva samozřejmě je i k občanům v obci Tuchlovice, kteří mohli spatřit podezřelou osobu, při odcizení stanice samochodné sekačky.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

18. července 2016

vytisknout  e-mailem