Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ze zahrady byl odcizen nejen zahradní nábytek

KLADENSKO - Je třeba si zabezpečit i věci v zahradách u rodinných domků. 

Kladenští policisté v současné době prošetřují tři případy krádeží, které se  staly v zahradách na pozemcích rodinných domků na území okresu Kladno. 
 
Po překonání plotu vnikl neznámý pachatel na pozemek zahrady u rodinného domu v obci Kamenné Žehrovice. Ze zadní části zahrady následně odcizil
slunečník o rozměru třikrát tři metry s hliníkovou konstrukcí. Majiteli odcizením slunečníku vznikla škoda ve výši
 9 000,-Kč. Případ byl na policejní služebnu oznámen dne 11. dubna 2014 a je prošetřován jako podezření z trestného činu krádeže. 
 
Na linku 158 dne 14. dubna 2014 bylo oznámeno, že v Kladně v ulici Redaktora Boučka v době mezi 13. a ž 14. dubnem 2014 odcizil neznámý pachatel zahradní nábytek s příslušenstvím. Pachatel nejprve musel překonat jeden a půl metru vysoké oplocení, aby vnikl na zahradu u domu, odkud poté tyto věci odcizil. Způsobená škoda byla vyčíslena na částku 26 100,-Kč.
 
Téhož dne bylo oznámeno, že v brzkých ranních hodinách v Kladně v ulici Nad Bílými vršky po překonání necelých dvou metrů vysokého plotu vnikl neznámý pachatel na pozemek u rodinného domu. Následně zloděj ze zahrady odcizil dva sušáky, zahradní hadici na bubnu, polštářky z altánu a květináč. Svým jednáním způsobil pachatel škodu ve výši 8 450,Kč.

Oba případy jsou prošetřovány jako podezření z trestného činu krádeže.

 
Policie upozorňuje občany, aby byli obezřetní a svůj majetek si vždy bezpečně zajistili i na pozemcích svého bydliště. Pro některé zloděje jsou velkým lákadlem věci ponechané volně v zahradách nebo na prostranství u rodinných domů.
 
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
17.dubna 2014

vytisknout  e-mailem