Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Ze vzteku vjel do vestibulu panelového domu

PROSTĚJOV - Odmítnutí nepřekousl. 

Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu poškození cizí věci podezírají prostějovští policisté dvaapadesátiletého muže z Prostějova. Těchto skutků se měl podezřelý dopustit v pondělí 20. července 2020 před polednem v Okružní ulici v Prostějově tím, že vlastním automobilem přejel cyklostezku a chodník pro chodce a úmyslně najel přes vchodové dveře do vestibulu panelového domu. Ke zranění osob při incidentu nedošlo. Výše způsobené hmotné škody na domě byla předběžně vyčíslena na 97 tisíc korun. Přivolaní policisté zjevně opilého muže nalezli v nedalekém baru. Provedenými dechovými zkouškami u něho změřili hodnoty 3,68 a 3,84 ‰ alkoholu v dechu. S pozitivními výsledky dechových zkoušek muž souhlasil, přiznal však, že před jízdou vypil pouze čtyři dvanáctistupňová piva.
Motivem k činu měl podle podezřelého být vztek na bývalou přítelkyni, se kterou se měl dříve dohodnout na společném obědě. Když mu žena společný oběd telefonicky odmítla, nasedl do své Škody Octavie a najel do vchodu domu, ve kterém jeho bývalá přítelkyně bydlí. Pak z vozidla vystoupil a odešel do baru.
Provedeným šetřením policisté dále zjistili, že muž má rozsudkem Okresního soudu v Prostějově uložen trest zákazu řízení motorových vozidel a to až do roku 2022. V případě prokázání viny a odsouzení mu za uvedené jednání hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. Vzhledem k tomu, že své vozidlo použil jako nástroj ke spáchání trestné činnosti, byl automobil na místě policisty zajištěn. V případě prokázání viny a odsouzení pak může automobil propadnout státu.

Přesný motiv i ostatní okolnosti případu jsou předmětem dalšího prověřování.

por. Mgr. František Kořínek
22. července

vytisknout  e-mailem