Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ze stodol zmizely sekačky

VSETÍNSKO: Pachatel ze dvou stodol ukradl tři sekačky na trávu. 

Dvě stodoly kousek od sebe navštívil do včerejšího rána zloděj. Stalo se tak v obci Loučka u Valašského Meziříčí. Zloděj odcizil sekačky na trávu za téměř padesát tisíc korun.

V noci z pondělí na úterý se dostal do nezajištěné stodoly u rodinného domu v obci Loučka  nezvaný host. Jeho zájmem se stala uložená rotační bubnová sekačka červenožluté barvy. Jejím odcizením způsobil majitelce škodu za dvacet tři tisíc korun.

Při prověřování této první krádeže policisté přijali další oznámení o krádeži ve stodole. Tentokrát se pachatel do stodoly, která je jen několik desítek metrů od prvního místa krádeže, vloupal. Odstranil visací zámek na vratech stodoly a ze stodoly vzal dvě sekačky na trávu. Jednu taktéž rotační bubnovou a druhou benzinovou rotační. Období krádeže je od druhé květnové neděle do včerejšího rána. Osmapadesátiletému muži z Ostravy způsobil pachatel odcizením škodu za dvacet čtyři tisíc korun.

Policisté oba případy prověřují jako trestný čin krádež a porušování domovní svobody. Při dopadení a usvědčení pachatele tomuto hrozí až dvouleté vězení.

 

18. května 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem